Tuesday, December 2, 2008

Kirjaostoksilla


Kävin vähän joululahjaostoksilla itselleni Ranskassa. Paikallisesta amatsoonista löysin tuon Maison-kirjan ja siitä vierestä saivat mukaan tarttumaan tuon Magnificentin myös. Siitä olen ollut tietoinen jo jonkin aikaa, mutta se ei vaan ole missään tullut vastaan. Ihan älyttömän nopea toimitus näissä oli. Tänään ne tuotiin kotiin, kun viime viikon lopulla tilasin, olikohan torstai-ilta kyseessä. Nämä arviot kirjoista on ihan perstuntumamutua ekojen selailujen perusteella. Tässä kun saa viettää tovin jos toisenkin koneen äärellä odotellessa, että lataako ohjelma kuvaa vaiko sitten ei...


Tämä aukeama on Christine-Léa Frisonin kirjasta Le grand livre de la maison miniature. Créer et décorer une maison piéce par piéce. Tämä kirja on yksinkertaisesti uskomaton. Tämä on oikea hurraa-huuto ajattelumallille, jonka mukaan kaiken voi tehdä itse. Tämä on lisäksi ehkä kaunein nukkekotikirja johon olen törmännyt. Tyyli on ranskalaisen rikas ja koristeellinen, patinoitunut ja naisellinen, materiaalien käyttö moninaista kankaiden koko kirjosta puuhun, kiveen ja ruostuneeseen metalliin. Huh, miten voi olla ihana kirja. Lisäksi kaikkeen annetaan seikkaperäiset ohjeet. Mä luulen, että tämä kirja kulkee mukanani kaikkialle seuraavan vuoden... vähintään.


Tässä aukeama Kevin Mulvanyn ja Susie Rogersin kirjasta Magnificent Miniatures. Inspiration and Technique for Grand Houses on a Small Scale. Huomaan, että tämän kaksikon täydellinen tyyli ylittää jonkun rajan minun makunystyröissäni. Tämä ei ole enää niin viehättävää, vaikka aivan mielettömän taidokasta ja yksityiskohtaista ja moitteetonta onkin. Talot ovat varmaan luonnossa uskomattomia, mutta kuvina voisi yhtä hyvin katsoa kuvia oikeista kohteista. Siksi noissa kuvissa varmaan onkin usein käytetty jotain 1:1 esinettä, teekuppia, kananmunaa, hedelmiä tai kukkia, jotta mittakaava hahmottuisi ja ihmiset oikeasti uskoisivat, että miniatyyreistä on nyt kysymys. Kaksikko esittelee kirjassa lähinnä tarkkoja kopioita esim. Buckinghamin palatsista ja muista yrstikkäistä kohteista. Tulee olemaan kiehtovaa lukea heidän käyttämistään työtavoista ja tekniikoista. Ihana kirja yhtä kaikki.


Mainostaisin samalla vielä Eija Sirjosen kirjaa Hienoimmat nukkekotini Jarinkulman baarista Tsaarinajan huoneeseen (Nemon kustantama). Sain ostaa sen Nukke- ja nallemarkkinoilta 23.11. ja siitä asti kirja on ollut iltalukemistonani. Aivan ihana! Kuvat ovat valtavan upeita ja tekstit johdattelevat nukkekotien taustoihin ja siihen, miten nukkekodit tuppaavat kietoutumaan tekijänsä elämään monin säikein. Eijankin kirja on mielettömän kaunis ja antaa uskoa siihen, että unelmat voivat toteutua. Kiitos Eija mahtavasta kirjasta!

3 comments:

Linnea said...

Onneksi joulupukki on luvannut tuoda minulle tuon jälkimmäisen kirjan :)

Tuota ekaa ihailin jo eilen netissä ja sekin vaikuttaa ihanalta.

Maija said...

Meillekin joulupukki toi Eija Sirjosen kirjan! Ihailen erityisesti kirjan historiaosuutta: siinä tuli paljon uutta tietoa. Ihanaa ilta-/aamu-/iltapäivä- ja joululukemista!

Anonymous said...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀