Sunday, June 28, 2015

Lisää pihaa - More space outdoors


Niinhän siinä kävi, että tarvitsimme vähän lisää ulkotilaa, kun sain sopivasti istutuslaatikon tyhjäksi. Aamulla oli kaunis täplikäs valo.

Well, I just had to have a bit more outside space. In the morning there was this lovely, speckled light.


Poistelin puusta aika lailla oksia, mutta on se vieläkin sopivan rytöinen. Pitäisi leikata myös pituutta, mutta en raaski, kun se on täynnä nuppuja.

I pruned the tree quite a lot, but it's still suitably bushy. I really should cut the length too, but I cannot just yet as there are flowerbuds all over.


Oikealla olevan, lamoavan pikkupuun kietaisin varovasti kaaritukien päälle, jotta sain vähän ilmaa sen juurille. Minusta se on parempi noin ja nyt tuolla on kivat portit, joiden alta voi kulkea. Vielä kun saisin päätettyä mitä teen maapohjalle vai teenkö mitään. :)

I tied the small tree on the right gently on wire arches to get a bit more air at its root. I prefer the look and the dolls can also go through the "gateways". I should decide what I'm going to do with the base if anything. :)Vatipihalle kieputtelin aidan tikuista ja rautalangasta. Tiilet kastuvat hauskasti, kun kasveille antaa vettä. Sillan kansi on jo kuivumassa painon alla ja parvekkeella kihisee puun vanhennuskeitos. Niin, jos joku muukin innostuu liottamaan teräsvillaa etikassa saadakseen harmaannutusainetta, niin muistakaahan jättää lasipurkin kansi raolleen. Siellä syntyy kaasua ja vähän lämpöäkin, kun seos reagoi. Tulee painetta purkkiin, jos kansi on tiivis. :)

I tied a fence for the bowl-garden from sticks and wire. The bricks get wet when I water the plants. I have the bridge deck drying under pressure and a glass jar filled with vinegar and steel wool to make the wood grey. If you want to try that too, remember to keep the lid a bit open as the reaction produces gas and if the lid is tight, there's going to be pressure. :)

8 comments:

maximex said...

Multa, olipa se pienessä astiassa, hieman isommassa tai piha-luonnossa, on hankala pohja
kaikille kiveyksille, sen joustavuude/elävyyden takia.
Kaikki ns. kuollut materiaali pyrkii elämään mullan päällä

Pienoismalleja myyvistä liikkeistä toden näköisesti voi ostaa hiekkaa tai hieman karkempaa
Milestäni ne on pikku pusseissa, ainakin tuolla "mallarien" sivuilla esiintyvät.
Luulen että he sekoittavat ne liimaan tai maaliin jolloin niistä saa ohuemman kerroksen
kuten polut tai maantiet.
Puita monet rakentaa kuivista oksan kappaleita ja risuista naamoimalla ja lehdistämällä sekä jollakin pintakäsittelyllä.

Kokeilemalla onnistuu parhaiten

Poista, jos on liikaa/tarpeeton...

Anita said...

Ihania minipuutarhoja sinulla syntyy. Mielelläni minintäisin itseni sinne :)

jirps said...

Ihanan runsasta vihreyttä ja ah, miten upea tuo puu onkaan!

Riitta said...

Hei Hanna,
Kaikki on niin elävää kirjaimellisesti ja tyttösillä mukava paikka istahtaa. Pidän aidastasi ja tiilistäkin. Ehkä laittaisin mullan päälle kerroksen hiekkaa oleskelualueelle, jos multapinta häiritsee. Hauska on seurata, mitä kasveja puutarhaan kylväytyy itsestään, ovatko nekin minikokoisia. Kiitos puunvanhennusaine vinkistä!

Daydreamer said...

I Love your outside garden!!! I have always wanted to make one myself.... but have not taken the time to find the right "pot" to hold the little world! Your two gardens are looking very inviting! I look forward to seeing the bridge!

K Meikäläinen said...

Ompa ihana idea tuo ruukkuun tehty minipiha! Kauniisti olet laitellut ja erityisesti pidän siitä pöydästä ja tuolista, niin suloisen retrot :-) <3 !

Anne said...

Ai että on kauniit puutarhasoikot! Ihan oon nyt sanaton - mun on pakko ryöstää tästä nyt vähän ideaa ihan vaan ja oikeen röyhkeesti. Hurmaavat

hannajaleijona said...

Kiitos kommenteista! Anne, ehdottomasti vaan tekemään ja kaikki ideat käyttöön. :)