Saturday, June 27, 2015

Ulkotila edistyy - Outside space progress


...ja hyvää Pride-viikon loppua kaikille! Minun pienoismaailmassani on kaikenlaisia pariskuntia ja tasa-arvoinen meininki ja sellaista toivomme oikeiden ihmisten maailmaankin.

We have Pride-week here in Finland now and I wanted to celebrate it in miniature too. In my miniature world there are many kinds of couples and equal rights and that's what we want to see in the real people's world too.


Laitan tänne muistiin noita kasveja. Taustan puina esiintyvät pensashanhikki 'gold finger' ja maruna 'artemisia perfum d'Ethiopia'. Havupuupuskana esiintyy pikkuruinen sinikataja 'blue star', taustalla timjamia, mutta etuoikealla olevan kasvin nimi pitää vielä tarkistaa (ja sehän on hopeaputous, vaikka tämä lajike onkin vihreä). Reunoilla sammalta ja kanervaa ja pikkuruisia rikkakasveja. Toisessa vadissa lisäksi mehitähtiä, niidenkin nimi pitää tarkistaa, jos vielä löytyy.

Some of the plants I used: artemisia perfum d'Ethiopia, juniperus squamata blue star, dasiphora fruticosa 'goldfinger', dichondra argentea, thymus vulgaris and then mosses and small weeds I gathered here and there.


Näiden tiilialueiden tekeminen oli hurjan hauskaa. Tasoitin ensin mullan, sitten rouheampaa hiekkaa tiilialueelle ja ladoin tiilit. Lopuksi sirottelin päälle hienoa järvenpohjan samettihiekkaa ja tuputtelin sitä väleihin ensin pensselillä ja loput puhaltamalla. Tuohon keskelle voisi upottaa lipputangon taikka vain ison päivänvarjon.


Laying the bricks was very much fun. I leveled the dirt (approximately) and spread a layer of a bit coarser sand on it. Then I stacked the bricks and stones and sprinkled very very fine sand on them. I used a soft paintbrush to coax the sand into the crannies and then blew the excess off. I'm thinking of putting a flag post or a big umbrella in the middle.


Tässä näkymä vadilta toiselle. Rakennan väliin sillan, jotta nukkien on helppo kävellä paikasta toiseen. 

Here's the path from one basin to the other. I'm planning a bridge in between.

4 comments:

Riitta said...

Rakastettava projekti, oikein tuli hyvä mieli kuvistasi. Muistin juuri, että minun piti toteuttaa vastaavaa yhteen laakeaan ruukkuun... Ehkä ensi kesänä sitten.

hannajaleijona said...

Vielä ehtii. :) Tämä kesä on siitä mainio, että ei tarvitse miettiä normaaleja istutusaikoja, kun voi pusata vieläkin ihan alkukesän juttuja, kun on ollut niin vilpoista.

maximex said...

Huomenta.
Mikäli olisin ollut tietoinen taidoistasi, silloin aikoinaan,
olisin palkannut sinut meille viher-rakennustöihin...

MarEve said...

Viehättävä.