Tuesday, June 23, 2015

Mittumaarin lettukestit - Midsummer pancake party


Rysänperän suvijuhlien jäljiltä tuntui mahdottomalta siirtyä arjen aherrukseen ja tänäänhän vasta se perinteinen juhannusaatto on. Meillä päätettiin pitää pienet pihajuhlat ja tyttösten toivomuksesta paistettiin aimo kasa lettuja. Koko pikkuisen kaupungin tunnelma on terhakoitunut kummasti, vain Jusu on tavallista vaisumpi, vetäytyy syrjään ja huokailee haikeasti.

We wanted to throw a small party to gather friends in our garden and celebrate Midsummer. The girls wanted to fry pancakes and so we did. 


Teehuoneen Anja toivoo, että ensi juhannuksena teehuone olisi jo auki kaikkien kokoontua. Rakennusaikataulu kun on venynyt ja venynyt. Niin se usein on, kun vanhoja rakennuksia aletaan kunnostaa ja laajentaa. Maggie pohtii, josko sirkuskoululaiset olisivat vihdoin tarpeeksi taitavia esiintymään isommallekin porukalle. Faunius lupaa auttaa eläinten kanssa, jos niitä päätetään hankkia esitykseen mukaan.

Anja from the tearoom hopes that she could open the place finally for everyone to gather in. The building has been delayed again again. You know how it is with old houses. Renovating and adding on takes time.... Maggie wonders if the circus school students would be ready to perform for a bigger audience.


James pitää huolta Kallesta, hakee huivin kaulaan, ettei flunssa pääse palaamaan.

James takes care of Charles, bringing him a scarf to keep him warm in his pajamas. His summer flu must not come back.


Tarjolla on lettuja hillolla ja mustikkapiirakka pakastimen viimeisistä löydöistä. Tytöt keräsivät kukkakimput kannuihin. Kesän suuria iloja on se.

Pancakes with jam and a pie from the last blueberries from the freezer. The girls picked flowers for the jugs. Such a summery sight.


Cisse ja Mary taitavat olla pari.

I guess Cisse and Mary became an item.


Mutta ei Cissen vanha heilakaan ole yksin jäänyt. Pitäköön vaan varansa tämän tohtorin kanssa.

But Cisse's old fling is not alone. She should be careful with this doctor though.


Oikein hyvää Juhannusta kaikille!

Wonderful midsummer to you all!

Kannu/Jug: Mostly Art
8 comments:

Giac said...

Hei Hanna,
Sinulla on niin kaunis kokoelma nukkeja ja rakastan kaunista ruokaa pöytään. Se näyttää siltä kuin se oli suuri puolue. nauttia kesästä
Giac

The grandmommy said...

What a festive party!I love the doll with dress with orange! Did you make her?

hannajaleijona said...

Thank you! All but one (Faunius, the old guy sitting with an old lady, Miinu, on his lap) of the dolls are made by Taru Astikainen http://primadoll.blogspot.com

Aino said...

Ihanat juhlat siellä. <3 Voi sitä Jusua, kun on mieli niin haikeana. ;)

Niele♡ said...

Wow!!!! Beautiful dolls. Pancakes are perfect.I enjoy the climat of your summer scene. These all furniture, elegant clothes... And food. The pie make smile on my face.
Warm hugs

jirps said...

Yhtä ihanaa juhlahumua nukkeväellä!

Daydreamer said...

I Love your party! The dolls are beautiful... the flowers are Perfect!!!

Anita said...

Kivaa näyttää olevan kaikilla -paitsi Jusulla. Kesäinen tunnelma teillä :)