Friday, June 12, 2015

Kartanokierroksella osa 1 - Visiting two manor houses part 1


Kesäkuun alku on mahtavaa aikaa vierailuille ja retkille, kaunista ja kepeää. Elsie, Maggie, Anna ja James suuntasivat ensin Heleenelundiin. Sinne oli jo valmiiksi kokoontunut suuri joukko kartanon upeisiin puitteisiin, joten vierailijat solahtivat porukkaan vaivatta, tapasivat tuttujaan ja tutustuivat uusiin ihmisiin.

I had the most wonderful opportunity to visit my friend's amazing manor houses with some of my dolls and a camera. Here are a couple of photos from our visit to Heleenelund. Elsie tapasi tätiään ja rouville tarjottiin hiukan suun kostuketta matkan rasituksia vastaan. Salongin kattokruunu herätti suurta ihastusta. Annan ystävätär viettää kesää Heleenelundissa. Pitkän tauon jälkeen heillä oli paljon kerrottavaa toisilleen. Tyhjentyneestä ruokasalista löytyi rauhallinen tila.


Mutta mitä kummaa James supattaa Lady Agathan korvaan? Liekö kiinnostus ammatillista? Antiikkikauppiaana Jamesilla voisi riittää kysyttävää eteisen kalusteaarteista ja upeasta matosta.


Maggie on kulkenut aikanaan meidän kylän sirkuksen mukana ja kouluttanut sirkuksen isoja kissoja. Lady Karen on hänen tuttavansa niiltä ajoilta. Lady Karenin yhteydet Afrikkaan ovat olleet suureksi avuksi sirkuksen eläinasioissa.


Jamesia kiinnostaisi Lady Karenin Afrikkalaisten esineiden kokoelma, mutta ei; mies kääntyy ovelta takaisin ja etsiytyy hiukan kesympään seuraan. Rouvia hymyilyttää.
Herrojen salongissa onkin aivan leppoisa tunnelma. Täällä James viihtyy, onhan tarjoiluitakin sopivasti esillä. Osa herroista on ollut aamupäivän metsästämässä ja välipala on nyt tarpeen.
Vielä viimeiset rupatteluhetket ennen kuin matka jatkuu. Yläkerran rauhassa asustaa neiti Havisham, jolla on kevättä rinnassa. Hänellä on taustaa näyttämöltä ja onpa hän vieraillut sirkuksessakin näyttelevän laulusolistin roolissa. James käy vielä tervehtimässä jo liiketoimintansa nuoremmille siirtänyttä kauppakumppaniaan. Heleenelundissa näyttää olevan lokoisat oltavat. 


Lisää kuvia täältä ja seuraavan postauksen kartanosta löydät Heleenan omasta blogista.

More photos can be found at Heleena's own blog.

1 comment:

Saila said...

Onpa mainiot ja kutkuttavat tunnelmat kissapetoineen! Mainion näköistä. Oi, biljardipöytä ja herrojen juomatkin, kaikki niin vimpan päälle laadukasta!