Monday, October 19, 2015

Kokeiluja ja ihana elokuva - Experimenting and a wonderful film


Räsyvirkattu matto villalangasta. Samanvahvuiselle pohjalle saa paljon ohuemman kangassuikaleista, eli villainen matto kannattaa tehdä tosi tiheälle kankaalle, että voi käyttää tarpeeksi ohutta lankaa, mutta menee tämä näinkin, just ja just. Tiheälle saisi kyllä aika hienoa kuviointia...

Fabric strips create a thinner rug than wool yarn when hooking a rug. Really, the difference is surprisingly big. So, wool rugs should be made with a denser mesh and thinner yarn. The patterning possibilities would be wonderful too.


Kokeilin uutta neulemallia ja voi miten tykkään tuosta pinnasta. Huivi tuli, vaikkakin vähän reunoilta ruttuinen. Tätä piti tehdä vähän kieli keskellä suuta, mutta on sen väärti minusta.

I tried a new knitting stitch and I really like the texture. Made a scarf, a bit rugged on edges. I had to really concentrate on this one at the beginning, but it's well worth the effort.


Oi, tätä suosittelen lämpimästi ihan kaikille!

Olimme sunnuntaina leffassa, muutama ihminen talonrakennusalalta ja kyllä nautimme. Ihanaa oli, kun tuli semmoisia sisäpiirihörähdyksiä joillekin jutuille ja voi että! Marian tekemät esineet ja talot olivat kyllä ihan mielettömiä. Mietin siinä, että kyllä on melko tarkkaa työtä, kun jutut näyttävät hyvältä, vaikka kuva on suurennettu semmoiseksi valtavaksi valkokankaan kokoiseksi. Kiitos Maria ihan hirmuisesti, meillä oli mahtava elämys! Täältä löytyy kuvia illuusion luomisesta.

We went to see a wonderful film on Sunday, a bunch of mini builders. Maria has created miniature setting and props for the film and everything looked amazing. I just marvel at the workmanship when things can be filmed and projected on such a large scale and still look so good! Here you can peek into the working process.


4 comments:

The grandmommy said...

Both the rug and the scarf are beautiful, but I especially like the scarf and the sweater with it.

Anne said...

Onpa kaunis huivinkuvio!

Anonymous said...

Tulin just Onneli ja Anneli -elokuvasta ja se oli päivän piristys. Nukkekoti oli ihana ja Vaaksanheimojen osuudet olivat hienosti tehtyjä. Marian tekemät esineet olivat aivan mahtavia.

Paivinblogi said...

Olen täysin samaa mieltä tuosta elokuvasta: Marian tekemät esineet olivat hienosti tehty ja toimivat hyvin. Koko elokuva oli mainiosti lomitettu 1:1 ja 1:12 mittakaavoissa. Kannattaa käydä katsomassa!