Monday, August 1, 2016

Markkinoiden jälkeen - After the fair


Hyvää huomenta vaan. Hipolita kömpi parvekkeelle katselemaan, että mihin on jouduttu ja ihan tyytyväiseltä vaikuttaa. 

Good Morning to y'all! Hipolita woke up and wanted to see where she is now. Looks happy enough.

Tänä vuonna en voinut kierrellä ja ostella ja voi pojat, miten vahinko otetaan takaisin ensi kerralla, jos vaan tilanne yhtään sallii. :) Markkinapöydät olivat täynnä kaikkea aivan mieletöntä! Vähän meinasin jo alkaa naapurille kiukutella, kun minä en saa mitään, väy väy väy, mutta onneksi Tarun pöytään jäi tämä Hipolita minulle vielä iltapäivällä napattavaksi. Meillä oli hurjan hauskaa, kun laittelin sille vaatteita omasta pöydästäni ja katsoin, että millainen henkilö tänne pyörähti.

This year I could not shop, like I usually do and it was frustrating! I felt like a five-year-old. Luckily I sold some of the big things on my table and could almost in the end go and see if there were any interesting characters left at Taru's table. And there was Hipolita! We had such fun as I tried on the clothes I still had on my table and got to know her a bit.


Pari ruukkua tarvittiin hyllypuutarhaan lisää. Ihana, kun näissä on vielä valutusreiätkin pohjissa. :)

I also bought a couple of flower pots and the washing set from Taru. Lauha's shelf garden needed just a few pots more. I love that these have drainage holes in the bottoms as well.


Vähän väsähdin kyllä. Täällä on kokoonnuttu kuulemaan markkinajuorut tuoreeltaan.

I was soooo tired yesterday, but it was well worth it. Everyone gathered to hear all about it.


Kallelle jäi nalle kainaloon. Vähän minua kyllä hymyilyttää. Muistatteko Brideshead Revisited -kirjan taikka televisiosarjan vuosien takaa? Mikä se oli suomeksi? Siinä Sebastian kantoi mukanaan nalle Aloysiusta. Toisen päähenkilön nimikin oli sattumalta Charles. Onkohan tähän meidän Charlesiin tehnyt vaikutuksen Evelyn Waughin kirja vaiko samaistuuko hän Jeremy Ironsin esittämään hahmoon vai tykkääköhän Kalle vain nallesta muuten vaan? Nallen esikuva oli nalle nimeltään Archibald Ormsby-Gore, joka oli englantilaisen runoilijan, John Betjemanin elinikäinen kumppani. Tai no, hän osti nallen vasta muuttaessaan Oxfordiin opiskelemaan 20-luvulla. Nallen idea päätyi sitten myös Waughn romaaniin, joka taas ilmestyi 40-luvulla. Televisiosarjassa Aloysiusta esitti näyttelijä Peter Bullin omistama nalle Delicatessen, joka oli kyllä mittavampi, kuin tämä Kallen nalle. Mielenkiintoista.

Charles took the one bear I did not sell at the fair and wants to keep it. This makes me smile. Do you remember Brideshead Revisited? The book or the tv-series? And Aloysius the bear that Sebastian had? Maybe our Charles liked the book or the series or young Jeremy Irons or Anthony Andrews or maybe he just likes the bear. 


Tytöt höntsäilee meidän tyttöjen huoneessa ja odottelevat, että asukkaat palaisivat jo kampaamosta kotiin.

The girls are at our girls' room and wait for our girls to finally come home from the hair dresser.


Nappasin hyllypuutarhastakin pari kuvaa. Melkoinen kato kävi, kun olin viikonlopun poissa joku viikko takaperin, mutta kyllä siellä vielä on yhtä ja toista elossa.

I took two more pictures of the plants on the shelf. I was away for a weekend a while ago and many of the plants couldn't make it, but there are still many things alive too.


10 comments:

Päivi Vento said...

~ ♡ ~

Joyce said...

Everything is wonderful <3

EilaH said...

Hei!

Se oli "Mennyt maailma", katselen sitä aina synkkinä hetkinä dvd:ltä. On se kirjanakin hyvä, toisenlainen. Pidän sinunkin maailmastasi, siellä on jotain nykyistä ja kaukaista samaan aikaan...

hannajaleijona said...

Kiitos Eila, niinpä olikin Mennyt maailma. Se oli kyllä hieno. Pitäisikin vähän katsoa onko se kestänyt aikaa hyvin.

jirps said...

Voi että, uusi asukki viihtyy varmasti! Mennyt maailma-sarja/kirja ei sanonut minulle mitään, mutta google-kuvahaun perusteella sen täytyy olla loistosarja! Pitääpä tutustua.

Riitta said...

Hei Hanna, Hipolita on hieno nukke, hän kävi minunkin kädessäni :) Blogikuvissa ihana kokoelma ja tunnelma. Oli ihana nähdä neuleitasi markkinoilla, sillä kuvista ei täysin välity, kuinka hienoja ja pieniä ne todella ovat. Kerään rohkeutta tarttuakseni siihen 0,6 mm:n virkkuukoukkuun... Olet kannustava esimerkki!

hannajaleijona said...

Petra, suosittelen lämpimästi! Se on aika surumielinen ja rauhallinen, kun on niin vanhakin, mutta on kyllä hyvä, ainakin jos on aikoinaan katsonut. Jos sujuu ilman tekstityksiä, niin youtubesta löytyy pätkinä kokonaan ja varmaan kirjaatossa olisi dvd:inä, luulisin. Huomasin, että siitä on kohtuu-uusi elokuvakin tehty, oikein laadukkailla näyttelijöillä. Täytyy jostain se kaivella katsottavaksi, jos vaikka olisi hyvä sekin.

Riitta, mulla ei ole pienintä epäilyn häivää ettetkö tekisi upeita virkkauksia, paljon siistimpiä kuin minä. Alku on vaan vähän aikaa ihan karseeta, mutta siihen pääsee suht pian jyvälle. Kysy, jos tulee tenkkapoo. :)

Riitta said...

OK, hyvä kun mainitsit tuon karsean alun :)

Elina Kalli said...

Brideshead Revisited: Yksi mun ikiaikaisista suosikeista. Olen varma että johonkin omaan postaukseen olen kopioinut jopa osan suihkulähdekohtauksen tekstejä, mutta en enää löydä postausta, enkä kirjaa kirjahyllystä (värien mukaisella järjestelyllä on hintansa...). Suosittelen myös kirjaa nimeltä Brideshead Abbreviated...

Piikko said...

Hanna, terkkuja jyrsijöiltä! Olivat aivan sokerihumalassama vielä kotiin päästyäänkin. Olipa meillä taas hauskat markkinat! Hyviä hankintoja sinäkin teit. Terveiset myös minulta. :)