Sunday, August 28, 2016

Kesäretki - Picnic


Jo aamuvarhaisella kerättiin isoihin koreihin syötävää ja juotavaa, kannettiin pöytä ja vanhemmalle väellä penkki ja tuoleja aukiolle ja muulle väelle vilttejä alusiksi. Aurinko hellitteli juhlakansaa, vaikka ennalta vähän pelättiin, josko sadetta vihmoisi. Loppukesästä kun ei voi ikinä olla varma.


Siellä oltiin ja kierreltiin, tavattiin eilen tehtyjä tuttavuuksia ja vanhoja ystäviä.Vielä pystyi oikaisemaan nurmikolle ja olla vaan.


Joillakin oli kova kiire toisaalle.


Juvonen oli tiukassa käsikynkkäotteessa koko retken ajan, mutta ei vaikuttanut tyytymättömältä asioiden tilaan.


Esther kertoi Jamesille Pohjois-Afrikan lentävistä matoista ja niin alkoi mies suunnitella uutta matkaa. Voisihan sitä kirjeitsekin sopia, mutta kun oli nyt tämä Kallenkin juttu, niin voisihan sitä matkustaa ikään kuin alta pois.


Välillä tuulenpuuskissa viileni niin, että onneksi oli lämpimämpääkin päällä, yhdellä ja toisella. Sulevi nautti huomiosta, hänhän oli koko retki-idean isä ja tuttu kaikille, tavalla tai toiselle. Tervehtiä piti koko ajan, yhtä ja toista vierasta ja tuttua. Tarjoilu pelasi ja väki viihtyi.


Asiaa riitti, aukion joka laidalla.


Meidän Polikarpa käveli metsän läpi tapaamaan yhtä tuttua ilvestä. Hyvin voivat luolassaan, Ursula ja muut.Voi näitä ilmeitä ja asentoja! Oli rouvilla ihmettelemistä.


Ben (tai oikeastaan Regina) esiintyi taas ja yksi tuli aina vaan lähemmäs katsomaan. 
Nallekin lopulta tippui kainalosta.


Nuket pääsivät käymään myös Annen pihalla ja voi miten meillä oli hauskaa näiden muuttuvien tilanteiden kanssa! Hyvin mahtuivat samaan tilaan kaikenlaiset persoonat. Totesimme jossain vaiheessa, että melkein kaikki nuket olivat Taru Astikaisen valmistamia. Terveiset ja kiitokset siis Tarullekin! Aivan mahtavan elävää porukkaa.

We had so much fun letting the dolls loose at Anne's beautiful garden. I just love how well very different personalities and even dolls from different periods get along. Almost all the dolls are made by Taru Astikainen and dressed by me, Anne, Susanna and Erja.5 comments:

Maria Pirinen said...

Oih, miten ihanat loppukesän karkelot <3

Aino said...

Ihania kuvia, mainiosti olet saanut nuo talot ja nuket ja ruuat ja kaikki toimimaan yhteen. <3

Anne said...

Ihanasti olet kuvannut rakennuksetkin - niin kuin Aino sanoi; toimii!

PILAR6373 said...

Que maravilloso día de campo,aprovechando hasta el final del verano,para intercambiar charlas,risas y buen pic-nic!!!
Besos.

Daydreamer said...

What a Wonderful picnic!!! Everybody looks as though they are having a very happy day! The setting is so perfect, and all the little people seem to get along so well together! I LOVE it when the little people play outdoors!!!