Friday, November 6, 2015

Tunisialaista virkkausta - Tunisian crochet


Minulla on nyt uusien lankatekniikoiden oppimisen buumi ja sepä on vasta ihanaa! Vuorossa on tunisialainen virkkaus. Se on kivaa ja suht joutuisaakin. Väline saisi olla kyllä vähän parempi, jotta voisi tehdä leveämpääkin soiroa. Ensin valmistui Sallille liivi roudaushommiin alakuvan malliin ja sitten Lauhalle hihatin. 


I learned a new technique, Tunisian crochet and I really like it. It's not too slow either although I'm going to need a new hook, really small with a long, thin shaft. Salli got a new vest for when she's packing the truck and Lauha got a new shrug. We need woollies here now as the house is a bit drafty.

3 comments:

Millimari said...

Hei! Minkälaista tunisialaista virkkausta tämä on? Olen kokeillut sitä 1:1 koossa koukulla, jossa koukku on molemmissa päissä. Tulee erittäin tiivistä pintaa.

hannajaleijona said...

Hei! Minä koukkusin ihan tavallisella virkkuukoukulla. Ensin työn levyinen ketjusilmukkaketju, sitten kerätään silmukoita koukulle oikealta vasemmalle ketjun selkäpuolen silmukan kautta ja palataan työtä kääntämättä "virkkaamalla" viimeiseen silmukkaan asti (siis kunnes on enää yksi silmukka koukulla). Sitten edes-takas oikealta aina keräten silmukoita ja vasemmalta niitä koukulta pois virkaten. Netistä löytyy hyviä videotutoriaaleja. Eri tavoin tehden tulee eri näköistä pintaa.

K Meikäläinen said...

Upeita virkkuutöitä jälleen <3 ! Näitä sinun kättenjälkiä on aina yhtä ilahduttava päästä seuraamaan ja joka aikaansaannoksessa ja kuvassa on ripaus taikaa, sitä jotakin niin ihanan erityistä <3 !