Thursday, November 5, 2015

Matto ja jouluvalmisteluita - The random-pattern carpet


Tässä kuvassa pohjakankaan "piikit" vielä näkyvät, mutta uppoavat kyllä tuonne reunuksen alle. Tykkään tästä viimeistelytavasta kovasti, koska nurjallekaan ei jää yhtään kangasta näkyviin.

You can see the spikes of the embroidery fabric on the side here, but they'll disappear into the border soon. I like to finish petit point carpets like this, because the fabric is not visible on the backside.


Silitinkin maton ennen kankaan leikkaamista, vaikka ei muoto paljoa vääristynyt. Minua huvitti, kun tämä nurja puoli on minusta kauniimpi kuin tuo oikea. :)

I ironed the carpet before cutting the fabric, even though the shape wasn't much distorted this time. I kind of prefer the look of the backside... :)


Tuolinpäällysbambi sai kirjavan loimen tähän kuvaan. Ei miellytä silmää vielä tässä vaiheessa.

I find the colours too sharp when it's done, so...


Viimeistelin mattoa vielä pehmeämmän ja pölyisemmän oloiseksi. Nyt kelpaa.

I made it a bit softer and dustier. Now it's acceptable. :)Meillä on jo joulu... visusti tyttären huoneessa toki ja hänen itsekseen laittelemana, mutta kyllä tuota on kiva katsella iltajuttuja jutellessa. Tuo olisi ollut maailman kaunein ilmestys minustakin tyttären ikäisenä ja jotenkin tavoitan sen tunteen yhä. 

My daughter decorated her wall with a shiny garland.

4 comments:

Kitty And Kat Miniatures said...

Beautiful work! I love the colours you chose

Susanna said...

Kyllä toimii tuo lanka tuossa matossa :)

Saila said...

Hieno matto! Ja ihana joulukoriste, pienen prinsessan sellainen :-)

Piikko said...

Hieno matto ja ihanat värit siinä. :)