Saturday, October 31, 2009

Suuri menetys


Tänään on ollut vaikea päivä. Sain aamulla kuulla, että rakas ystävä, upea ihminen ja miniatyyritaiteilija Jaana Inkinen menehtyi eilen yllättäen. Jaana on ollut tärkeä valtavan monelle ja monin eri tavoin niin nukkekotiharrastuksensa kautta kuin muutenkin.

Harvoin kohtaa ihmistä, joka ottaa ensitapaamisella niin ison paikan sydämestä ja kuljettaa aina mukanaan naurua, energiaa, kekseliäisyyttä ja lämpöä. Harvoin tapaa ihmistä, joka on niin antelias, taitava ja vaatimaton oman upean taiteensa suhteen. Harvoin saa nauttia sellaisesta mielikuvituksesta ja huumorista, kuin hänen seurassaan. Järkytys on suuri ja menetyksen tunne vaikea sietää. Toivon Jaanan läheisille voimaa elää surun kanssa.

Kirjoitan asiasta näin julkisesti, koska tiedän niin monen nukkekotiharrastajan jakaneen ihailuni Jaanaa kohtaan. Hän on tuonut harrastukseen iloa ja rohkeutta koko Suomen tarpeiksi. Hän on koskettanut valtavan monen ihmisen elämää myös bloginsa kautta, jossa hän on jakanut projektiensa etenemisen lukijoiden kanssa.

Today I had a difficult day. I found out that a dear friend and amazing artist died suddenly last night. The loss is huge.

15 comments:

Tiina said...

Eipä tässä tiedä mitä ajatella ... yllättävää ja käsittämätöntä - surullista :-(

Eija Luoto said...

Kaunis ja huoaavainen muistopostaus Jaanalle.

Lil'La said...

Ihan kamalan surullista ja tuntuu niin väärältä. Hanna kirjoitit kauniisti Jaanasta.

Lotte said...

Kauniisti kirjoitettu, Hanna! Suru on suuri :(

Taru said...

Valtavan surullista ja käsittämätöntä. Hetki sitten siinä istuttiin vierekkäin... ei voi ymmärtää.

Mirja said...

Tämä on niin sanomattoman surullista...

Marja said...

Todella vakavaksi tällainen uutinen vetää mielen. Suuri on menetys perheelle ja meitä nukkisharrastajiakin uutinen liikuttaa suuresti. Kuten kirjoitit, hän oli erikoisen miellyttävä persoona harrastajien keskuudessa.

Minna said...

Osanottoni kaikille Jaanan läheisille. Ei tätä voi uskoa, vasta viikko sitten istuttiin ja opeteltiin tekemään mosaiikkitarjottimia ja naurettiin yhdessä ja nyt hän on poissa...jaksamisia kaikille.

Minna said...

Osanottoni kaikille Jaanan läheisille. Ei tätä voi uskoa, vasta viikko sitten istuttiin ja opeteltiin tekemään mosaiikkitarjottimia ja naurettiin yhdessä ja nyt hän on poissa...jaksamisia kaikille.

Eija said...

Käsittämätöntä! Valtava menetys sekä Jaanan omaisille että meille miniatyristeille. Menetimme persoonallisen taiteilijan. Osanottoni läheisille.

Anonymous said...

Sanaton ja surullinen olen. Jaana antoi meille kaikille niin paljon.
T, Nanna

Taiju said...

Kirjoitat niin kauniisti, juuri tuollainen kuva minullekin välittyi Jaanasta, jonka vain muutamia kertoja tapasin.

Lena said...

Hanna, It´s so sad to hear about Jaana. I thinking of you all who was her friends and of her family.

Big hug from Lena in Sweden!

Reetta said...

Toivon, että tämä olisi unta. Mutta ei tämä ole. Suuri osanottoni kaikille jotka Jaanan tunsivat. Tämä....olen sanaton.

Anonymous said...

酒店經紀人,菲梵酒店經紀,酒店經紀,禮服酒店上班,酒店小姐,便服酒店經紀,酒店打工,酒店寒假打工,酒店經紀,酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工經紀,制服酒店經紀,專業酒店經紀,合法酒店經紀,酒店暑假打工,酒店兼職,便服酒店工作,酒店打工,酒店經紀,制服酒店經紀,酒店經紀