Saturday, August 13, 2011

rokkia ja virkkuuta - crocheting and rock'n'roll


Tämän viikonlopun teemana on ollut Radio Suomen Rock Suomi -sarja, jota olen kuunnellut Yle Areenasta, muistanut mennyttä aikaa, tanssinut välillä itsekseni ja hämmästellyt miten niin monenlainen musiikki on eri aikoina ollut minulle merkityksellistä. Kuunnellessa olen virkannut peittoa. Tämä lähti oikeastaan siitä, että Hämeenlinnan nukkekotikerho kokoontui viime tiistaina. Suunnittelimme tulevaa kautta ja halusin tehdä samalla jotain, joten otin pitkästä aikaa virkkuukoukun käteen. Se istui aika mukavasti. Siellä kerhossa tuli tehtyä kokonaista yksi vino, rupulainen isoäidinneliö, mutta niitä on nyt tullut muutama lisää. Melko monta pitää vielä kieputella ennen kuin viltti on valmis. Tästä tulikin ihan ohimennen tulevan teehuoneen teemapeitto. Tämmöistä tunnelmaa haen.

I've listened a lot this weekend. There's a series of Finnish rock going on and I've remembered so many things just listening to the old songs. I've been crocheting as I've listened and remembered (and danced quite a lot too, just on my own). I started this as our dollhouse club had it's first fall meeting. We planned the future meetings and I wanted to make something. Took my hook with me and managed to make one lopsided granny's square, but now there are many. It's going to take a while to finish this, but at the moment this feels very right for the tea house. This is what I want the place to be like.

15 comments:

rosanna said...

Hanna, it's so pretty. I couldn't crochet anything for my life sake and I admire those who can. Rosanna

Eliana said...

The crochet quilt is getting amazing!
Hugs

Reetta said...

Ihana! Voi kun itsekin osaisi virkaa noita isoäidinneliöitä. Olen yrittänyt tutkia ja ymmärtää ohjeita siihen mutta joku meni pieleen kun siita tulikin ympyrä. Haluaisitko tulla nukkiskalenteriini mukaan? (sivullani)

Lorainne said...

Minä opettelin vasta eilen virkkaamaan isoäidinneliön, ja nyt on sinun syytäsi, että on pakko heti opetella tekemään tuollaisia miniminiminipieniä neliöitä! :D Ihana peitto!

Georgie Steeds said...

absolutely beautiful...I never knew that you could crochet that tiny!!! I am so impressed.

Hilsu said...

Kertakaikkisen ihana!!
Minullakin on teossa peitto...
Pidän todella noista raikkaista väreistä ja on myös hieno idea käyttää seassa joitakin suurempia neliöitä.

Lotte said...

OIh, tosta peitosta tulee ihana! Jännityksellä odotan teehuoneen edistymistä :)

Patty said...

What a darling quilt this will be! I love all of the colors that you have chosen and the random pattern!

Merja said...

On kyllä niiiiin kaunista jälkeä. Minulla ei tuo 1:12 virkkuukoukku pysy ruodussa.

anneve said...

Näitä minäkin haluaisin oppia tekemään, tuppaa tulemaan soikiota, kolmiota ja muuta mielenkiintoista kuviota.
Tuo on kyllä aivan ihana!

Johanna said...

Teehuoneen tunnelmasta tulee varmasti huumaavan lumoava, ainakin tuo peitto hyvin pitkälti sitä lupailee! Laatoitukset aiemmassa postauksessa ovat myöskin aivan ihastuttavia!

Piikko said...

Hieno peitto! Ihanan värikäs <3

Joyce said...

Very wonderful Hanna! It reminds me of the colorful quilts you showed in full size one time.

Crazy4minis said...

Absolutly beautiful!! Lucky you that can do that, amazing. Weronica/Crazy4minis

Badoo said...

After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you thin