Tuesday, January 12, 2010

Virkkausopissa - Learning to mini-crochet


Opettelen pienentämään virkkauskäsialaani ja tämä on ensimmäinen työ 0,6 koukulla ja silkkiompelulangalla. Itse huivi on aika karsea, mulla ei ollut sopivaa reunusväriä, tuo valkoinen on ankea, mutta ai että mikä fiilis, että alkaa onnistua. Tuo on isoäidin neliöistä, yksivärisistä. Opin Tiinalta uuden tavan aloittaa työ kieputtamalla lankaa sormen ympäri ja se on hieno opinkappale. Aiemmin tekemäni ketjusilmukkarengas on työläs ja niistä tuppaa tulemaan eri kokoisia samalla silmukkamäärälläkin. Kiitokset siis Tiinalle!

I'm learning to crochet smaller. This is my first thing with 0,6 needle and silk sewing thread. The scarf I don't like that much, the white border looks stupid, but it feels great to learn a little. Tiina taught me to make a beginning of granny square by winding the yarn around one finger instead of a ring of chain stitches. It makes the whole process so much easier, so thank you Tiina!



Tässä vielä pari puukuvaa. Ulkona on niin kaunista, että sydän meinaa pakahtua.
Here's a couple of photos of trees. It is so very beautiful outside now... I'm thankful to see all this.

6 comments:

Tiina said...

Kiva, että opit aloituksen siitä sepostuksesta. Satuin olemaan sopivasti ekana koneen äärellä neuvomaan. Kohta oletkin ihan koukussa minivirkkauksiin ...

Stefanie said...

Oh that looks so beautiful. I´m wondering why my crochet work is not small enough. Now I know that the needle is too big. Hope to get a smaller soon. Unfortunately I need glasses to enlarge what I do ;o)

marlies said...

I think it is not bad? I love colors you used, I have to learn crochet some day.
* marlies

Taru said...

Oi miten kaunista täällä aina vaan! Mahtava tuo uusi otsikkokuva!

Maija said...

Minäkin olen kulkenut kameran kanssa huokaillen haltioissani tästä kaikesta kauneudesta! Ihanat talvikelit!
Hatunnosto minivirkkaajalle! En ole uskaltanut edes yrittää, kun pelkään pahoin, että silmät ei riitä... tai ehkä silmät, muttei näkökyky. ;D

Merja said...

Kauniita virkkauksia.