Sunday, April 24, 2016

Vihreää - Green


Kokosin joitakin minikasvikokeiluita tämmöiseen läjään. Olen löytänyt ulkoa hienoja rikkakasvien alkuja, joiden hengissä pitämistä tiukoissa tiloissa nyt kokeilen. Nämä ovat älyttömän kiehtovia muotoineen ja mielleyhtymineen. Joistakin tulee oikeat kasvit mieleen. Petran tekemä kukkapöytä ja Taru Astikaisen, Clive Brookerin ja Tiina Honkasen ruukut kruunaavat ilon, joka näistä tulee.

I'm experimenting with all sorts of weeds I find (even though we've had some hail and just a bit of sleet today). The living plants in miniature pots are so fascinating. The plant table by Petra and the pots by Taru Astikainen, Clive Brooker and Tiina Honkanen make this even better.


5 comments:

Saila said...

Mahtava idea kaivaa pikkuruisia rikkakasveja miniruukkuihin!

Anne said...

Nämä on kyllä hurmaavia - ihanat muodot ja tulee niin oikeat kasvit mieleen.
Pitääkin katsoa pihamaalla vähän nöyrempänä :), silmät lähempänä maata, jospa
löytyisi itsellekin kokeiluun.

Merja said...

Onpas kevät saanut kasvit kukoistamaan! Ihania! Näiden kastelu onkin varmaan pipettipuuhaa?

hannajaleijona said...

Mulla on kaksi kastelutapaa käytössä. Kun olen juuri istuttanut, eli multa on vielä liikkuvaista, valutan sormistani tippoja kasvin juurelle. Pipetti toimisi varmaan myös hyvin, mutta minä tuppaan käyttämään käsiä vähän hommassa kuin hommassa. Sitten kun multa on jonkun päivän kuluttua asettunut, laitan kulhoon vettä ja upotan ruukun sinne. Mulla on melkein kaikissa ruukuissa pohjissa valutusreiät, mutta kun kaikissa ei ole, niin pitää muista valuttaa ylimääräinen vesi sitten pois. Toiset kaipaavat enemmän vettä ja useammin kuin toiset, mutta kyllä kaikkia saa varsin usein kastella. :)

PILAR6373 said...

Son fantásticas esas plantas!!!
Besos.