Saturday, April 9, 2016

Tilausnukke - Doll made to order

Menin lupaamaan tyttärelleni, että voin tehdä pikkusiskon hänen Pullip-nukeilleen. Kuulostaa niin yksinkertaiselta sanottuna, mutta kyllä siunaantuu mutkia matkaan, kun semmoista lähtee koittamaan. Ja siis, vartalo oli valmiina, minun piti tehdä vain yksi vaivainen pää.

I promised my daughter I'd make her Pullip dolls a little sister. It seemed such a simple thing to do as I had the body for it. I just had to make a head. Well, there's a bit more to it than I thought.


Ensinnäkin, jos pitäisi tulla tietyn oloinen, pitää olla se malli edessä, kun muotoilee. No, minulla ei ollut. Olen tehnyt viimeksi Fauniuksen vuosia ja taas vuosia sitten. Lähdin tekemään mitä nyt sattuu tulemaan. Ei hyvä tilaajan kannalta.

First, one should have the model around when sculpting, if one wants to have a certain type of a doll. Well, I didn't have. I've made a doll years and years ago so I just started to find out what will it be. Not good for the person ordering the doll.


Tässä vaiheessa sain palautetta, että tukka on ihana, mutta silmien pitäisi olla isommat. Vaatteet ovat kuulemma kamalat, mutta kun halusin kuvata pukeissa, niin nukke kävi vähän lainailemassa minun minivaatelaatikoltani.

At this stage my daughter said that the hair is nice, but the eyes should be bigger... and the clothes are awful. The doll just visited my mini clothes box for the photos.


Tämmöinen tuli kun yritin suurentaa silmiä. 
Toiseksi, tukka kannattaa liimata vasta kun nukke on valmis. Mohair meni ihan palloksi, kun pidin nukkea kädelläni maalatessa. Ja kolmanneksi, kun mohair menee palloksi, sitä ei kannata yrittää selvittää selvityssuihkeella. Ja kun tukka menee selvityssuihkeesta uitetun koiran näköiseksi ja märän lampaan hajuiseksi, sen föönaamisesta ei juuri ole apua. Liimauksesta kostuneet ripset saa kyllä irrotettua föönin avulla kätevästi. Halusi tai ei.
Katsotaan miten tässä käy. Toivottavasti pikkusisko kelpuutetaan.

This is it now after my attempt at making the eyes bigger. 
The second problem, the hair should be made only when the painting is ready. I ended up with a messy mohair ball as I kept her on my hand touching up the paintwork. And when one gets a messy mohair ball, conditioning spray does not do the trick. And when the conditioning spray makes the hair look like a wet dog and smell like a wet sheep, the blow dryer doesn't help much. But it will blow the lashes away as the conditioning spray loosened the glue. :)
I'm excited to see whether the little sister will be accepted.

7 comments:

Saila said...

Voi ei :-D No, ainakin hyvä lista "älä tee näin" -asioita! Toivottavasti se kelpuutetaan, nuoret taitavat olla asiakkaista kriittisimpiä.

hannajaleijona said...

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vaikka nukesta ei tullut ihan toivotun kaltainen, se on selvästi mieleinen. Jotenkin ihana seurata, miten samanlaista nukkeen tutustuminen on minulla ja hänellä. Pitää tutkia, millainen persoona tässä nyt on ja millaisista asioista hän tykkää. :)

Elina Kalli said...

Jos ei kelpaa, niin voin tarjota sille hyvän kodin, niin nätti pikkusisko!

jirps said...

Tulipa ihana pikkusisko! Mielettömän ihanat maalaukset!

Anonymous said...

Mahtava tarina. Ja ihana nukke. Niin ilmeikäs =)

Anne said...

Ai, ai, ai - täältäkös sitä tilataan blythenkin pikkusiskot! Ihana!
ps. pitääkö jostain hommata jumppamatto?

hannajaleijona said...

Hihii, Anne, Blythe olisikin kiva koittaa, kun se pään muoto on niin erikoinen. :) Jumppamatto voisi olla hyvä! Pitääkin Maijalle mainita, jos vaikka ehtisi vielä viestittää. Pakko ei ole olla, mutta olishan se ihana aamujumpata aluksi pötköllään. Pehmeä lasku päivään.