Monday, April 18, 2016

Nukkekotiyhdistyksen kevätleiri - Miniature weekend


Pääsin jo toista kertaa Keuruulle, Maija Salon (kiitos!) järjestämään tapahtumaan mukaan. Yleensä viikonloppu on vietetty syksyisin, mutta ei se enää riitä. Epäilen vahvasti, että keväänkin tapahtumasta muodostuu perinne. Osuimme hyvään aikaan. Leirikeskus on aivan järven rannalla ja sinne oli kokoontunut meidän lisäksemme parhaimmillaan 80 joutsenta mekkaloimaan. Järvi oli auki keskeltä ja aivan rannasta, juuri sen verran, että sinne pääsi saunasta kastautumaan. Uimakausi on siis minun osaltani avattu!

I got to go to Finnish dollhouse association's weekend course for the second time and did we have a great time! This was the first Spring happening and we were in luck. The place is by a lake and there were 80 swans gathering there making all kinds of noise. The lake was still mostly frozen, but the center and the very edge was free of ice, just enough to dip in after a thorough warming in the sauna. So I've started the swimming season!


Minä opetin housujen ompelua ja kolmiohuivin tekemistä sekä neulomalla että virkkaamalla ja voi että miten taitavia oppilaita olivatkaan. Ihan mahtavia pukineita valmistui.

I taught how to sew trousers and how to knit of crochet a triangle shawl. The participants were skillfull and the clothes they made were lovely.


Aulis opetti pihakeinun tekemistä.

There were workshops on how to make a swing for the yard.


Susanna opetti hortensioiden tekemistä ja Erjan suunnitteleman värikynäsetin tekemistä.

Susanna taught how to make hydrangeas and Erja's kit of coloured pencils.


Lupasin kirjoittaa jutun viikonlopusta yhdistyksen lehteen, joten siellä sitten tarkemmin kurssista. Juttu ei ehdi kakkosnumeroon, joka on juuri ilmestymässä (jee!), mutta kolmoseen hyvinkin.

I'll write more about the weekend in the magazine of the association, so that's it for now.


Kotiin tullessa vähän pelästyin. Frida-kissa oli käynyt nukkekodissa leikkimässä ja ehkä ajatellut vetävänsä pöytäliinan alas. Onneksi on tullut toisiin ajatuksiin viime tipassa!

When I got home I noticed that Frida the cat had been playing in the dollhouse. She has maybe thought of pulling the table cloth off the table. Luckily she's stopped just in time!


Kynäpajasta jäi kynäpurkkeja ja minä sain viedä tuliaiset Fauniukselle. Meillä nämä ovat kyllä grogilaseina.

There were a couple of extra containers left from the pencil workshop. I got to take these home for the Faunius house. They are just perfect drink glasses.


Tässä vielä kuva farkuista, jotka tein sunnuntaina. Oli kiva saada itsekin jotain tehtyä. Yleensä se jää, kun opettaa muita, menee ylikierroksille eikä nuku ja sitten on ihan liian sekaisin mihinkään tarkkaan. :) Lunahan ne lopulta nappasi.

I made jeans on Sunday and Luna is very pleased with them.


Katsos Petra, miten antamasi itulehdet ovat intoutuneet kasvamaan! Ekat sahalaitaiset lehdet ovat ilmestyneet.

The plants Petra gave me did not mind the couple of days without watering. They've grown quite a lot!

5 comments:

Paivinblogi said...

Kiitos Hanna hyvistä housuompeluneuvoista! Huivipajaan en ehtinytkään. Syksyllä sitten olisi toiveissa se paidan teko :)

Joyce said...

Looks like a wonderful time! The jeans have such tiny stitches, so realistic!

Anne said...

Kiitos Hanna mahtavasta seurasta ja Aamujumpasta - siitä oli kyllä hyötyä, en ollut ollenkaan niin jumissa tällä kertaa. Syksyä ootellessa!

jirps said...

Kylläpä on itulehdet röyhähtäneet isoiksi hoivissasi! Aivan mahtavan upeasti sopivat noihin ruukkuihuin!

Nina said...

Kiitos, ihanasta huivipajasta. Täällä on intouduttu harjoittelemaan ja versio kolme menossa :)