Friday, June 17, 2016

Kuviosukkahousut mosaiikkina - Patterned tights in mosaic knitting


Olen löytänyt minulle uuden neulomistekniikan, jolla saa tehtyä kuvioneuletta varsinkin tasoon kahdella puikolla neulottuna (ja kuvioissa, joissa on paljon vaakalinjoja) helpommin kuin minulle tutummalla tavalla, useampi lanka yhtäaikaa käytössä. Tässä mosaiikkineuleessa kuvio muodostuu siten, että jokaisella rivillä on käytössä vain yksi lanka ja toisen värin silmukat nostetaan puikolle, eli käytetään venytettyjä silmukoita. Tässä on se ihana puoli minineulomuksiin, että työstä tulee vähän ohuempi ja joustavampi eikä tuo pinnan kolmiulotteisuus ainakaan minua haittaa. Neuleesta tulee vähän eri luontoinen ja minusta oikein sopivalla tavalla moneen työhön. Neulojat! Tutustukaa ihmeessä, tämä on todella kiintoisa tekniikka. Tähän voi yhdistää kierrettyjen silmukoiden tuomia pintakuviointeja myös. 

I made patterned tights in mosaic knitting, which is a new technique to me. In mosaic knitting you knit with one colour at a time and slip stitch the stitches of another colour on each row. And I love it! It is very usable in miniature knitting as the cloth is a bit thinner and stretchier compared to using multiple yarns each row. Especially when knitting with two needles this is a great way to go as the purl side is easier to make and with patterns that have horizontal lines, this is the way to go. The surface becomes more three dimensional though, but I kind of like it too. It's a different vibe, but very usable. All knitters out there, do research this one and experiment! 

10 comments:

Susanna said...

Käsittämättömän upeat!!

Piikko said...

Hanna, mistä sää löydät ja keksit kaikki nämä hienot tekniikat!
Upeet sukkikset! <3
Noitten päälle ei kyllä voi pukea housuja tai helmoja.
Nehän menis piiloon.

hannajaleijona said...

Piikko, se on tää netti oikea runsaudensarvi. :) Nykyisin on niin hyvä, kun on melkeen mistä vaan jo opetusvideokin jossain. Kun on kiinnostunut, niin tulee vastaan näemmä loputtomasti kaikkea.

Aino said...

Nää on kyllä upeat! Kiitos vinkistä, menee mun to-do-listalle (joka on jo kilometrin pitkä mutta ehkä sitten joskus eläkkeellä... ;) ).

Anne said...

Kun teet postauksen uudesta neuleesta, hurjemmasta kuin edellinen - ajattelen, että tässä se nyt on, se huipentuma! - mutta ei, yllät aina vaan haastavampiin ja mielikuvituksellisempiin kokeiluihin ja niistä tulee edellisiä hillittömämpiä! Mihin tässä vielä joutuu - seuraavaa katsoessa pitää istua, olla virkeä ja pitkään aikaan en ole uskaltanut enää samalla syödä mitään...

Elizabeth S said...

OUTSTANDING knitting! The pattern is Gorgeous and your work is so fine, Simply Beautiful!:D

elizabeth

Sirkka Ulkuniemi said...

Häkellyttävät sukkikset! Kyllä näitä sinun töitäsi on ihana katsella kerta toisensa jälkeen. Tarjoilet ainutlaatuisia elämyksiä meille lukijoille. Erilainen elämys oli viimeisessä Nukkekoti-lehdestä ollut kirjoittamasi juttu elävistä kasveista. Voin vain kuvitella, mitenkä Sinä itse ihailet kaunista kasvihyllykköäsi monta kertaa päivässä. Mielestäni se on todella upea.

Anita said...

Todella upeat! Sinulla on taito hyppysissäsi ja aina ihanampia töitä valmistuu.

Tiina said...

Hauskat sukkikset. Kyllä näitä neuleita katsellessa tulee entistä enemmän halu oppia minineulontaa - eli palaanpa hihattimen pariin.

Amalia said...

No eipä voi kuin ihmetellä vaan, kuinka joku osaa ja jaksaa näpertää noin hienoa kirjoneuletta minikoossa... Mahtavaa!