Friday, March 13, 2015

Pukinetta - Gear


Sain Erjalta ihania kankaita ja aloin leikata ja ommella. Kivaa oli, vaikka moni asia meni vähän sinnepäin. Tässä sovitetaan, että osuiko hihan pituus ja muotolaskos sivuun yhtään niin kuin pitää. 

I got lovely fabric from Erja and started to cut and sew. It was fun even though many things are not quite right. Here we are fitting the sleeve and a dart on the side seam.


Napit vielä ja pari pikku viimeistelyä.

Olen ostanut ratsastushatun Kensingtonin markkinoilta ja kun sain Maryn, oikein ihmettelin, miten hattu oli ikään kuin aina odottanut häntä. Se on kuin mittatilaustyönä tehty. Tämä asu ei ole ratsastukseen sopiva, mutta vähän samalla idealla luulen, että joskus lopulta teen ratsastuspuvunkin. Hametta pitää vain huomattavasti leventää ja vähän pidentääkin ja taakse tehdä semmoinen nappi, johon ylimäärähelman voi ripustaa kiinni. Ne on kuulkaa hienoja tsydeemejä sivusatulavehkeet. :)

I need to sew on buttons still and tweak a bit here and there.

I've bought the riding hat from Kensington Doll's House Festival years ago. When I bought Mary it was like the hat had waited for her. This outfit is not suitable for riding, but I'll make one eventually. The skirt must be a lot wider and a bit longer too and it needs a button on the back to hang the extra skirt when not on horse. Side saddle gear is fantastic.

6 comments:

Riitta said...

Ai kuinka hieno leidi vaatteineen ja hatussaan. Hankitko ratsun myös? Haluaisin 1:12 -hevosen, mutta mihin sen tallikin mahtuisi...

Saila said...

Jos en tajua, miten naistensatulassa voi ratsastaa, niin en tajua myöskään sitä, miten voit tehdä jotain noin pientä, ja muotolaskokset ja kaik! Ihanaa seurata projektejasi. Mulla on nukkekoti vallan jäänyt pihapuuhien jalkoihin, mutta hyvä niin - hauskuus kestää pidempään :-)

Daydreamer said...

She is so Beautiful! And the hat is Gorgeous! I like the striped fabric and look forward to seeing the riding habit when you make it!

The grandmommy said...

Very stylish! The print looks very posh and timely.

hannajaleijona said...

Saila, vähän selvitti mulle se, että satulassa on teline oikealle reidelle, mutta on ne silti hurjia! Mulla on vaan parveke, joten kausi alkaa vähän myöhemmin. Paitsi että kyllä mä kesälläkin olen aika tiukasti mukana myös tuolla minipuolella :)

hannajaleijona said...

Riitta, ratsu on tilauksessa ja tallikin piirretty, kun se kummitteli mielessä niin kovasti. Luulen vaan, että molemmat kuuluvat iäisyysprojektikategoriaan. Jotenkin aina nämä pikkuiset tekemiset vie voiton enempi kärsivällisyyttä ja aikaa vaativilta puuhilta.