Tuesday, October 4, 2011

Välityö tämäkin - Another side-project


Silloin tällöin minihommissa tulee semmoista, että ylittää jonkin oman rajansa ja minulle tämä öttiäinen on sellainen. Olen haaveillut mini-mini-kirjonnasta, mutta en ole jotenkin rohjennut ryhtyä, kun onhan se ihan hirvittävää hommaa. Tämän ötökän ohjeen löysin kesällä mökillä sisustuslehdestä ja se on poltellut siitä asti. Suunnittelin tekeväni isona, mattopohjalle, mutta otinkin sitten tämmöistä vähän pienempää verkkoa kokeiluun. Tämä on sopivan pieni ja yksinkertainen projekti ensimmäiseksi työksi. Yllätyin siitä, että pystyn tekemään tätä ilman suurennusta. Silmät pelittää vielä. Tästä tulee tyyny Teehuoneen rouvan makkariin. Ihana pieni kuoriaistyyny... hyrrrr, tämä hyrisee.

Once in a while making miniatures I cross boundaries, make stuff that I've thought I cannot make. This embroidery insect is one like that. I've wanted to try really small petit point for ages, but it's frightening. (I know people make much much smaller, but this is really small for me.) I found the pattern in the Summer in an interior design magazine (yes it's meant for real people) and wanted to make it ever since. I planned to use bigger base, like the one I use for carpets, but took the silk gauze instead. This is suitably small and simple project to begin with. I was surprised that I can make this without magnifier. This will be a pillow for the Teahouse lady's bedroom. Lovely little bug-pillow, I'm soooo pleased.

4 comments:

Rosamargarita said...

Your broderie insect is su tiny! and lovely. Is it your first time? Unveliveble
A hug

Merja said...

Aika kiva ja erikoinen aihe kirjontatyössäsi :)

AinoS said...

Voi miten pieni,on siinä ollut näpräämistä. Kyllä mullakin välillä on vauhti päällä ja pakko saada valmiiksi saman tien, niin kuin viimeisin virkkaustyö piti tehdä koko päivän kun inspis oli päällä. Käyppä kurkkaamassa.

Jokke said...

Tuttu kuvio!