Friday, September 2, 2011

Tiedotuksia, virkkuuta, nukke - Information, crochet and a doll

Alkuun pari tiedotus- ja vinkkiasiaa:
A couple of informations and tips to begin with:


1. Kirjoitan blogia ensiksikin siksi, että itse muistaisin ja näkisin mitä teen. Toinen tärkeä syy on halu jakaa innostus ja löydökset, eli kaikkea mitä teen saa mielellään ja aina käyttää oman innoituksen lähteenä ja rohkaisuna ryhtyä toimeen. Ihanaa, jos joku muukin haluaa tehdä vaikkapa tilkkutuolin tai ryhtyä virkkaamaan nähtyään jotain kyhäelmää täällä. Kysyä saa aina ja mielellään ja vastaan kun muistan ja jaksan. Kommenteista tykkään, kiitos niistä ja pahoittelen kun olen niin huono niitä itse kommentoimaan.
1. I write my blog mainly to remember and see what I'm doing, but the other reason is to share my enthusiasm and anything I find on the way. You are very welcome to use my work as inspiration and encouragement to make your own versions. I love if there are people who wish to make similar things. You can always ask for more information and I'll reply when I remember and have the time. I love your comments, thank you for them and sorry I'm so bad at replying and commenting myself.

2. Minulla ei ole savihommiin keramiikkauunia, vaan poltan työt saunan pesässä tai mökkimme keittokatoksen puu-uunissa. Laitan hommasta kuvallista ohjetta kunhan taas joskus pääsen polttamaan. Periaatteessa minikeramiikkaa voi tehdä missä tahansa tulella, kunhan siihen saa kunnon hiilloksen aikaiseksi.
2. I don't have a kiln. I fire my clay work at the sauna oven or the wood-burning oven at my parents' cottage. I'll make a tutorial (well, post photos of stages anyway...) of how I work the next time I have a chance to go fire my trials. Basically you can make miniature ceramics with any kind of fire as long as you can get it hot enough.

3. Jos tulee ideapula, yksi tapa löytää ja säilöä kaikenlaista ohjetta ja kuvaa ja tekstiä on Pinterest. Varoitan vaan, että on vähän koukuttava tapa listata ja plärätä juttuja.
3. If you ever get short of ideas, one way to find and stash all kinds of tutorials and photos and text is Pinterest. Be warned that it is a bit addicting way to list and browse through things.

Kuvituksena meidän viime sunnuntain aamiasella nähty Pisan kalteva torni:
We had a Pisa tower of small pancakes for breakfast last Sunday:


Tässä valmistuneita ja tekeillä olevia juttuja:
Here are some already finished and also works in progress:


Pallosta tuli mini-Aavan lelu, mutta eikös olisi hauska kattolampun varjostin vaikkapa valkoisesta virkattuna?
The ball became a toy for both mini and real Aava (she loves to squeeze it), but wouldn't it look lovely as a shade for a ceiling lamp made in white?

Oli ihan pakko kokeilla isoäidinkuusikulmioita. Tykkään.
I just had to try granny's hexagons. I like these.

Tästä tulee ihan mieletön juttu, vaikka vielä ei uskoisi... minineulominen on rankkaa.
This mess is going to be one fabulous little thing, but it's hard work knitting in miniature.

Sitten siitä nukesta. (Lupasin taannoin esitellä nukkejani ja aloitan nyt tärkeimmästä.)
Then about the doll. (I promised ages ago to show my dolls and decided to start with the most important one.)


Taru Astikainen tekee parhaita nukkeja, joihin minulla on ollut ilo tutustua. Tämmöiset ovat tietysti makuasioita ja on kiinnostavaa miten joidenkin ihmisten työt ovat vaan niin siihen omaan maailmaan sopivia, ettei sitten mitkään muut. Tarun tekemiset ovat minulle tämmöisiä yhä uusiutuvan ihastuksen aiheita ja nivoutuneet niin syvälle minimaailmaani, että sitä on vaikea kuvitella ilman hänen tekemiä nukkeja. Minulla on niitä aika monta ja osa odottelee laatikossa aikaa parempaa, mutta muutamasta on tullut minulle henkilöitä, joilla on historiansa, tapansa ja ominaisuutensa. Minulla on onni ja ilo omistaa nukke, joka on vähän niin kuin minä ja toinen, joka on vähän niin kuin tyttäreni ja he elävät Pirtissä ja sen ympäristössä vähän erilaista elämää kuin me oikeasti, mutta näillä maailmoilla on vahvat yhtymäkohtansa.
Taru Astikainen makes the best dolls I've had the pleasure to get to know. These are of course matters of taste and it's really interesting how one tends to find some people's work so very well suited with one's miniature world. Taru's work is very dear to me and so embedded in my miniature world that it would be difficult to imagine it without her dolls. I've got quite many, some waiting in boxes for a better time, but some have become real characters to me, having their own histories, likes and dislikes and ways of doing things. I'm lucky to own a doll that's sort of like me and a doll that's sort of my daughter. They live in dollhouse Pirtti and around it. They live a different kind of life from ours, but there are resemblances.


Tässä olen ensin minä tänään ja sitten nukke. Molemmat ovat aika hankalia kuvattavia ja epäilenpä, että minun kohdallani vuosi vuodelta hankalammaksi käy. Ehkä sitten taas vuosien kuluttua nyt otetut kuvat näyttävät paljon paremmilta kuin nyt. Niin on käynyt aiemmin. ;o)
Here you can see me today and then the doll. Both are difficult to photograph and I think I'm going to get even more difficult as years go by. Maybe the photos taken now will look much better later on. It has happened before... ;o)
Lopuksi vielä yritän liittää minua kovasti kiinnostavaa ja koskettavaakin videopätkää. Kuvat ovat tärkeitä.

In the end I'm trying to embed a video for the first time. I find this intriguing and touching too. Images matter.


5 comments:

Reetta said...

Nuo virkkauksesi ovat aivan ihania! Keramiikatkin ja kaikki mitä tee... voi kun itsekin osais. :D

dale's dreams said...

Oh, Hanna, Ava is just so adorable! :)

Nasu said...

Ihanaa keramiikkaa olet tehnyt. Oisko sulla ohjetta noihin isoäidin kuusikulmioihin? So osaat yhdistää värejä niin kauniisti.

AinoS said...

hei kiitti toi pinterest on ihan uusi juttu mulle, kävin kurkkaamassa. Sieltä löytyy kivoja inspiraatio juttuja.Mistä muuten hankit tuota savea?

Petra said...

Hei Hanna! Oi että sinun hiuksesi ovat kasvaneet todella pitkiksi. :) Muistelen että ne ovat vielä paksutkin. Löysin blogisi satumalta ja taidan jatkaa sen lukemista eteenpäin. Tapasimme joskus nukkiskerhossa vuosia sitten. Minulla on edelleen tallessa tekemäsi ihana huovutettu dogo argentino koira. Mukavaa syksyä sinulle.