Sunday, January 2, 2011

Käynnistelyä - Starting up

Sormet ovat aika kohmeessa, kun ihmiskokoinen elämä on ollut etusijalla enkä ole tehnyt pientä vähään aikaan. Cilla tekee aivan ihania viuhkoja pikkuruisista höyhenistä. Minulla on sellainen, mutta halusin toisenkin viuhkan. Tämä on pulun kaulahöyhenistä ja hirveän paljon Cillan viuhkaa kömpelömpi ilmestys. Tykkään kovasti tuosta kaksivärisyydestä. Höyhenet hohtelevat vihreänä ja vaaleanpunaisena vähän sen mukaan, mistä valo osuu.My fingers seem stiff and big, since it's been a while since I've made anything small. Cilla makes the most amazing fans of tiniest feathers. I've got one of hers, but wanted another so made one of pidgeon neck feathers. It's a bit clumsy, but I like how it's shiny emerald or pink, depending on the light.Muuten sujuu talvisesti. Meillä on kylmää ja kaunista. Tytär otti eilen Leena-nuken mukaan hiihtoretkelle. Nukke on ollut aikanaan minun leikeissäni ja nyt se on taas oikein rakastettu ja hyvässä hoidossa.

Otherwise it's very wintery, beautiful and cold. Yesterday we went skiing and Aava wanted to take Leena the doll too. I used to play with her and now she's well taken care of and loved again.

4 comments:

anneve said...

Ihanan ylelliset viuhkat.
Miten olikin kutsuva kuva hiihtämään...

Drora's minimundo said...

Very beautiful fan. Congratulations!

Lize said...

That is a VERY pretty fan!

Happy New Year to you

Raimo said...

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario ja A. H. Saastamoinen, Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Kemijokea rajaksi ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

"Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia."

"Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan."

Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

Kultakeräys puolustusvoimien hyväksi 1940: 100 000 ihmistä lahjoitti kultasormuksensa ja muita kultaisia esineitään puolustusvoimien hyväksi. Kultasormusten vastineeksi lahjoittajille annettiin rautaiset sormukset tilalle, muut kultaesineet jäivät vastineetta. Kultaa kertyi kaikkiaan 1700 kiloa, joka kuljetettiin 1945 salaa Ruotsiin ja myytiin sinne polkuhinnalla.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm