Monday, September 28, 2015

Kaikenlaista - All kinds of wonderful


Syksy on päällä, mutta onneksi on vielä harvinaisen kaunista ja lämmintä. Aloitin valohoidonkin jo, ettei pimeys äidyttäisi mieltä maahan. Tykkään ihan hirmuisesti nukkekodin pihan lehtipeitteestä. Ratsastushattu on Kensingtonin markkinoilta ja luuta Susannalta. Kaulaliinan tein vastikään. Ja hei, vaateompelijat! Tämä on yksi esimerkki suikalemekosta, jonka tekemistä olen neuvonut. Helppo ja moneen mukautuva malli.

I love our sunny and warm days, even though it is clearly Autumn and the mornings and evenings are getting hopelessly dark. I've punched real leaves for the dollhouse yard and I really like the look. The riding hat I bought from Kensington Dollshouse Fair some years ago and the broom is from Susanna.Pääsin jutunjuureksi Nukkekoti-lehteen oikein kolmen aukeaman verran ja kuvan kera. Aluksi tuntui tosi vieraalta taiturin titteli, kun en mitään osaa, mutta Maijan kanssa jutellessa se jotenkin solahti omaksi. Osaanhan vaikka mitä sittenkin. Juttu on kiva, kiitokset Maijalle!

There was a story about me and my work at the Finnish Dollshouse Magazine. Thank you Maija for the article!


Heleena pyysi minua maalaamaan pari puuvalmista kalustettaan. Alakuvan sohvan maalasin ensin aivan sattumaperiaatteella, arkkua aloittelin tänään ja noista kukista jo tykkään itsekin. Arkun alaosan kuva-aiheet ovat vielä hakusessa.

Heleena asked me to paint a couple of things for her servants' basement. The wooden sofa I did first and it shows. The trunk I started today and I kind of like these roses. Wonder what to paint for the front...


Turussa pidetään markkinat marraskuussa nukkekotinäyttelyn yhteydessä ja minä taidan päästä sinne mukaan, jee! Ajattelin tuoda sinne joitakin letitettyjä räsymattoja myyntiin. Opetin tekemään näitä Hämeenlinnan nukkekotikerhossakin, kun viimeksi tavattiin.

I'm attending another fair. There will be an exhibition of the doll's houses from V & A Museum of childhood in Turku and there's going to be a fair too, yay! I already made some braided rugs to sell and also taught how to make these at our club night. It's a nice project.


7 comments:

Merja said...

Aurinkoinen syksyinen piha. Kiva juttu Nukkekotilehdessä. Kyllä vaan, olet taituri, nuokin maalaukset niin upeita!

maximex said...

Vilpitön onnitteluni.
Hienoa työtä ja kerrassaan upea työjälki.
Tätä kaikkea kelpaa katsella.
Tuo nurmikko lehtineen ja lakaisija antavat hyvän loppusilauksen syyskuulle.
Hattu sulkineen kruunaa kaiken.

Anne said...

Ihana asuste, taasen - ja kiitos tekovinkistä.
Upea lehtikirjoitus - sitä lukiessa ihan kuulin sinun innostavan ja samalla rauhoittavan ääneen ja näin eleet ja loistavat silmät :) - juup, ne sitten valavat vankkumatonta uskoa, että rohkeasti vain tekemään, kiitos Hanna - siinäkin sinä olet taituri!

Anita said...

Hienosti kirjoitettu Annelta. Sinä tosiaan kannustat meitäkin kokeilemaan ja onnistumaankin välillä ;) Tykkään itsekin syksyn lehdistä ja väreistä, vaikka turkoosityttö olenkin. Ihana mekko vinkki kaiken ihanuuden lisäksi -kiitos!

Giac said...

Hei Hanna,
Onnittelut artikkeli ja näyttely. Se on hyvin ansaittu.Palvelijat penkki on ihana. Loistava maalaus työ. Peliäsi aina vaikutuksen minuun.
Iso halaus,
Giac

Sari T said...

Luin artikkelin työpajasta ja toivoin, että olisin ollut mukana ja saamassa oppia vaatteiden ompelua varten. Pienten asujen tekemisessä jokainen hyväksi havaittu niksi on todella tarpeen. Tykkään kovasti tekemistäsi asuista ja ideoista, joita lehdessä esiteltiin.

Toivon myös, että joskus saisin tilaisuuden lähteä Kensingtonin tapahtumaan. Pitää vain hiukan pistää rahaa sivuun, koska sieltä tarttuu varmasti mukaan yhtä ja toista. Onneksi ei sentään tarvitse suurempaa matkalaukkua hankkia niiden tuliaisten vuoksi. Sekin on niin ihanaa tässä mineilyssä.

Mukavaa syksyän jatkoa!

Anonymous said...

Upeasti maalattu sohva! Ja virkattu peitto on tosi suloinen!