Tuesday, March 4, 2014

Lankoja - Thread


Kokosin tähän yhteiskuvaan joitakin lankoja, joita käytän nukkekotikokoon neuloessani ja virkatessani. Hifistelyhomma ovat nämä, mutta langan laatu heijastuu myös valmiiseen työhön. Paksuja peruslankoja villapaitoihin ja muuhun isompaan ovat Wetterhoffin ohuimmat laadut, kokovillaisena Veera ja silkkivillana Silvia sekä herkuttelulankana vaikkapa käsin liukuvärjätty Manos del Uruguayn lace-lanka (alpakka, silkki, kashmir). Ohuin mahdollinen angoralanka on myös ihanaa villapaitalankaa mausteena tai yksin käytettynä. Vähän ohuempaa villaa on esim. Renaissance Dyeing:n kasvivärjätyt kirjailulangat sekä Vuorelman kampavillalanka. Vielä ohuempaa ja valtavan kaunista on Etsyssä myyvän OliverTwistsFibres:n egyptiläisestä puuvillasta tehty käsin värjätty lanka, joka on oikeastaan tarkoitettu konekirjontaan ja -tikkaukseen ja muuhun sellaiseen. Tästä olen nyt viime aikoina tehnyt sukkia, hihoja, villahousuja ja toppeja. Paljon ohuempaa on sitten vanha silkkiompelulanka, josta on ihan mahtava virkata. Sen kanssa vasta opettelen kutomaan.

Kuvassa olevista paidoista vasemmanpuoleinen on Manos del Uruguayn ja oikealla oleva OliverTwistFibresin langoista.

Here are some threads I use. Wetterhoff's thinnest thread and Manos del Uruguay's lace are suitable for sweaters and such. Thinnest possible angora is yummy too in stripes or if you want a really fluffy jumper. There are thinner wool threads, like Vuorelma's wool and Renaissance dyeing's fantastic hand dyed embroidery thread. These one can use for socks and scarves and simple patterned pieces. Now I've found a fabulous thinner thread, OliverTwistsFibres sells at Etsy and they have this hand dyed machine embroidery thread from egyptian cotton. The colours are fantastic and the quality of the thread is hard to believe. It is divine to work with. (I don't get anything for saying this, I just find the thread just perfect for my knitting.) Really, really thin thread I use is vintage silk thread from around 1940 or so. It is lovely to crochet with, but I am only learning to knit with it very slowly.

The jumper on the left is made with Manos del Uruguay and the one on the right from OliverTwistsFibres thread.


Tässä Maryn uusi arkipuku ja hattu, josta oikeastaan piti tulla vyö, mutta tulikin hattu. Mekko on minusta parempi ilman vyötä.

Here's a new dress for Mary and a hat, that was supposed to become a belt.


OliverTwistsFibres:n langoista neulottua.

These are made from OliverTwistsFibres' threads.


3 comments:

Kikka N said...

Maryn mekko ja hattu ovat todella kauniita ja upean väriset!

Anna said...

Ai että noita neuleita, siihen ei kyllä mulla riitä ergonomia ollenkaan, heti särkee käsiä kun ajattelenkin :D Villapöksyt on mun suosikit!

Jessucca said...

Oi, kiitos todella paljon tästä tietopostauksesta! :D Hiipailenkin heti tuonne etsyyn vilkaisemaan.. Nuo viimeisessä kuvassa olevat pöksyt ovat suloisia, suosikkini tästä postauksesta! Hauskaa, että vyöstä tulikin hattu :D Se näyttää hienolta!

Ihania luomuksia kuten aina<3