Monday, March 28, 2011

Terveisiä sairastuvalta - Greetings from the infirmary


Täällä ollaan sairasteltu oikein olan takaa ja vuorotellen, influenssat ja poskiontelontulehdukset ja yskää on piisannut puolen Euroopan tarpeiksi. Alkaisi jo riittää. Tässä kuvassa tytär lämmittelee peiton alla.

We've been having chest colds and head colds and you name it taking turns for weeks now. We both feel that this is enough! Here my daughter is trying to stay warm under covers.


Minimaailmassa olen ollut läsnä lähinnä mattojen ja tyynyjen pistelyn merkeissä (mutta mitään ei ole viimeistelty, joten en vielä tekeleitäni kuvaa) ja ostelijana sekä upeiden lahjojen onnellisena saajana. Tässä hävyttömän huono kuva Tarun kauniista patsaasta ja kaakelista (Pirttiin) ja Mostly Artin maljakosta (näyttelytilaan).

I've worked with a couple of petit point rugs and pillows, but I have not finished anything so there are no photos. I've made some purchases too and received wonderful presents. Here are a charming little statue and tile from Taru and a wonderful vase from Mostly Art. I'm afraid the photo is less than perfect to say the least.


Piristykseksi ostimme yhtenä päivänä kukkia. Tässä tyttären valinta, tuoksuu ihanalta.

To cheer us up I bought us some flowers the other day. Here's my daughter's choise. The scent is luxurious.


Kai tässäkin haetaan piristystä ja iloa. Teimme tänään raakasuklaata. Oli kiva tutustua uusiin aineisiin, kaakaovoi on aika mahtavaa jööttiä esimerkiksi. Olen aika ylpeä, että koostumuksesta tuli heti ensimmäisellä kerralla (ja reseptiä vapaasti muokkaamalla) näinkin hyvä. On tottumista tämmöisellä pähkinämaitosuklaan syöjällä, mutta hyvää on. Huomasin, että vaniljaa tulee käyttää aivan tajuttomasti, jos haluaa että se maistuu.

I suppose this is to cheer us up too. We made "raw" chocolate for the first time today. I'm happy with the results considering I did it with my own twist, not following the recipe too faithfully. I need to get used to the flavour, but I do like it. Noticed also that if one wishes to taste the vanilla one must use huge amount of it.

6 comments:

Georgie Steeds said...

I hope you both feel better soon, perhaps Spring will stop the round of colds. Those chocolates look delicious!!

Nasu said...

Kiva kuulla pitkästä aikaa! Toivottavasti kevät vie pöpöt mennessään.

anneve said...

Mukavaa, että olette toipuneet ja piristyneet suklaan teon verran! Se on hyvä lääke. Nams! Parempaan suuntaan siis menossa.

Merja said...

Näköjään tauti alkaa helpottaa kun sentään tekee suklaata mieli, on muuten ihanan näköisiä,mmmm. Keramiikat ovat kauniita.

Sandra from Sydney said...

Oh dear! I do hope you all feel better very soon - take care of yourself, get planty of rest and drink lots of water. Spring will soon arrive - let's hope it brings better health with it.
Sandie (Snippets from my Studio)

omppu said...

Suurella myötätunnolla luin kirjoitustasi. Meillä myös koko perhe ollut flunssassa ja minä taas kerran sain poskiontelotulehduksen.
Kevät ja sen myötä kesä on kuitenkin tulossa, joten eiköhän taudit ala hellittää ja vaihdetaan allergiaoireisiin :-)
Pikaista paranemista teille molemmille, suklaan ja kukkien voimin eteenpäin!!