Monday, March 23, 2009

Nukkeleikki - Playing with my dolls

Minä sain muutaman irtopainosnuken koottua ja vähän kävivät neidit myös kampaajalla. Koittelin nukeille päälle joskus aiemmin tekemiäni vaatteita ja kyllä on koot niin päin seiniä kuin olla ja voi. Nuket ovat kaikki Tarulta.

I put together a couple of dolls that I had as parts and played hairdresser with a couple of the girls. Lipstick was a bit tricky to put on... I tried on clothes I've made before I had any dolls and some that are made for felt-animal-dolls. It was a fun photoshoot. The dolls are made by Taru Astikainen.


Suomi alkaa täyttyä Tarun mummoista, mutta hauskan erilaisia nukeista tulee. Sain huovutettua käsivarret ja reidet omalle mummolleni ja liimattua jalkapalat kiinni ja kuitenkin vedin tukan nutturalle, tuollaiselle höhhelömallille. Alusasu on ihan ekoja vaatekokeiluitani, mutta tuo yhdistelmä on jotenkin liikuttava, joten mummo saa hepenen.
I felted arms and thighs for my granny, glued on her legs and put her hair up. There are plenty of these dolls around, but they are sooo different. Facepaint and hair makes a lot of a doll's personality. The negligee is one of the first things I've tried clotheswise.Nämä nuket eivät oikein näytä tykkäävän valokuvauksesta. Ehkä siksi, että kyseessä on samasta muotista tullut nukke, vähän vaan erityyliset, kun laitoin tukat noin erilaisiksi. Maalaus oli jo alunperin erilainen, mutta yritin meikata tuota sinitukkaa vähän lisää, aika suttuisesti tosin... Aamutakit ovat Lissulta ja Tiinalta.
These dolls don't appreciate being photographed. The facemold is the same, but I put quite a different style hair on these. The painting is made by Taru, the dollmaker, but I tried to add a bit more make-up for the blue-haired doll. The dressing-gowns are from Lissu and Tiina.Tämä nukke on aivan uusi ja ihan mielettömän kaunis. Kuva ei tee oikeutta. Puku on oikea sekamelska teatterin puvustamosta. Hänelle laitoin tuollaisen Marge Simpson-tukan. Siihen tulee vielä koru tai kukka eteen keskelle.
This is quite a new doll and I just love her looks. The outfit is a weird mixture of stuff from theatre's costumes. I made her a big sixties updo.

6 comments:

Anonymous said...

Upeita nukkeja ja kampaukset pukevat heitä! Tuo vaatteiden teko on vaikeaa puuhaa. Ihania kukkasiakin olit tehnyt tuolla aiemmin.

Anonymous said...

On noi nuket kyllä kauniita! Erityisesti ihastuin tuohon alimpaan; se on jotenkin aivan mielettömän suloinen :)

Piipa said...

Upeita nukkeja, minäkin pidän hurjasti tuosta alimmaisesta, ihana mutrusuu!! Todella kaunis tuo puvun yläosakin!

Minusta on ihana aina katsella miten sama nukke muuttuu erilaiseksi ja omaksi persoonallisuudekseen, jokaisen nukkekoti harrastajan hyppysissä!

Lissu said...

Kauniita nukkeja! Mummeli on tosi symppis!

Lena said...

Lovely dolls!They´re so individual!
Lena!

- Virpi said...

Upea afro nukellasi, passaa oikein mainiosti! Ja muistuttaa nyt erittäin kovasti edesmennyttä kummitätiäni Orvokkia, jonka tukka oli just jetsulleen tuollainen. Minustakin on ihanaa seurata näitten nukkenaisten muotoutumista omiksi persoonikseen !
Teatteripuku on upea ja sopii kauniille kantajalleen kuin nakutettu!