Saturday, December 19, 2009

Talvea ja muuta - Winter and other things


Minä en ole ennen tiennytkään, että olen vähän talvi-ihminenkin. Olen ihan hassuna näihin pakkaspuihin ja vaihtuvaan valoon.

I never knew that I'm this much a winter person. I adore the frosty trees and the light we have now, the sun just dragging herself above the horizon for a moment each day.


Heleenan upea pikkukartano on näytteillä Hämeenlinnan keskustassa, Hallituskadun huoneistokeskuksen ikkunassa. Hyvin se siellä voi ja näyttää kauniilta, vaikka Heleena sitä kovasti ikävöikin enkä ihmettele ollenkaan.

My friend Heleena's beautiful house in on display at the centre of Hämeenlinna where I live. It is doing fine there, but Heleena misses it very much and I would too.


Tässä mennäänkin sitten vauhdilla mummilan portaissa patjan kanssa alas. Minä vaan vähän kadehdin, kun ei enää oikein luut anna semmoista rytäkkää mennä. Mistä nämä keksinnöt oikein tulee?

This is Aava going down the grandmother's stairs with a mattress. I envy her just a bit, my bones would not like that anymore. How do kids make up all the fun?


Kuurapuu illan pimeydessä. Mulla oli tänään vika työpäivä ennen lomaa ja hyvältä maistui! Oppilaat tanssivat upeasti, oli hyvä tunnelma ja rento olla.

Another frosty tree tonight. I had my last workday before the holiday and I'm happy! My students danced beautifully and it was relaxed and fun.

3 comments:

Minna said...

Hyvää joulua Hanna!

Maria said...

Oi ihanuus mikä mäenlasku rapuissa.. meillä oli pienenä piiitkät sisäraput ja sitä mentiin alas pepullaan ratatatatatataa.. ihme että paikat kesti :)

Oikein ihanaa Joulua jos en ehdi tänne tupsahtamaan ennen joulua enää!

Tallulah Belle said...

I love frosty trees too...not so keen on the cold though :-)

That picture of Aava reminded me of when I was little...we used to play on the stairs with the mattress like that too.

Have a wonderful Christmas xx