Saturday, January 10, 2009

Ranskalaisia kirjoja - Books from France

Kävin taas kirjaostoksilla. Minulla kesti aika kauan, ennen kuin ostin ensimmäisen nukkekotikirjani, en jotenkin ennen halunnut edes kirjoja, en tajunnut mikä se juttu niissä on. Nykyisin tuntuu, että ne ovat aivan vastustamattomia. Kai se on sitä, että ei mukamas ole aikaa tehdä niin paljoa itse (siis ei ole tilaa, kun on niin karsea kaaos... ajatelkaas, paras huovutusneulani! hukassa! ihan törkeetä!) niin kuitenkin kirjojen avulla viihtyy ja voi haaveilla ja saa ideoita ja inspiraatiota...



Kaksi ensimmäistä ovat 32-sivuisia kirjasia, Florence Labeyrie-Bejotin Miniatures bureaux et bibliotheques ja Miniatures chambres. Kiva kirja on ehkä vähän herjaava nimitys, kun yleensä minulta tulee sellaisia ylisanarimpsuja, että maadottuneempaa kuvottaa... Näissä on kauniita kuvia monenlaisista huoneista, selkeät ja hyvät ohjeet, oivalluksia, paljon hyvää, mutta ei mitään maailmoja mullistavaa. Oikein kivat kirjat siis. Näissä on molemmissa irrotettava kaavaliite, joka sellaisista tykkää.



Toinen varsinaisista kirjoista on Marie-Hélène Deguilhemin Miniatures nature. Entrez dans le monde merveilleux des petits objts, et découvrez des dizaines d'idées pour réaliser vos propres miniatures. Tämä kirja on upea runsaudensarvi! Kirjassa esitellään 19 pienoishuonetta tai katselukaappia tai näkymää, miten noita nurkkauksia nyt kuvaisi. Miltei kaikesta on pieni piirrosohje. Oikein kovasti inspiroivaa, montaa juttua tekee mieli kokeilla ja nuo esineet sopivat todella moneen tilaan.



Tämä on ehkä kuolaa irrottavin näistä. Ingeborg Riesserin Miniatures d'art, les Maisond de Poupées d'aujourd'hui sisältää pienen luvun nukkekotien historiasta, ranskalaisesta nukkekotiharrastuksesta ja sitten joidenkin tekijöiden esittelyjä töidensä kautta. Sitten onkin sivu sivun jälkeen aivan käsittämättömän taidokkaita tiloja laidasta laitaan, joihin on kerätty aivan mielettömän upeita eri tekijöiden töitä aivan älyttömän hienoiksi kokonaisuuksiksi. Näitä kuvia vaivaa minusta vain hyvin hyvin vähän sellainen kliinisyys, joka joskus tulee mukaan, kun kaikki on kauhean upeaa ja ikäänkuin liian täydellistä. Tässä ei ole ohjeita, mutta inspiraatio- ja viihdykearvo on oikein oikein korkealla.

I've been shopping... again. I found some interesting books in french Amazon. First two are more like booklets, 32 pages, nice books with patterns. The third is just great collection of roomboxes and tons of inspiring miniatures in them. Makes me want to try many things. The last book is more like ooow... and aaaw... and how amazing can things get! Lovely big pictures of amazing collections! This is a good way of reviving my french, learned it for two years at school about 25 years ago... quite a lot of catching up to do.

1 comment:

Anonymous said...

Hyvältä näyttää nuo kirjat. Hm, pitäisiköhän minunkin ruveta elvyttämään ranskan kielen taitojani? :)