Thursday, August 6, 2015

Neuleterapiaa - Knitting therapy


Nyt on vähän pateettista kyllä, mutta Eino Leinoa tarvitaan tähän tunnelmaan ja nimenomaan näin päin, miten sanat on runon lopussa aseteltu:

En tahtois mä touhuun ihmisten
ja en tahtoisi yksin olla.
Minun mieleni on niin kummallinen
kuin meri kuutamolla.


I'm feeling a bit low and worn out, finding it difficult to be with others and even more difficult to be alone. Also it seems to require great strength to tackle real life issues and stay on top of the everyday dealings. I'm really grateful that my hands have wanted to keep on playing with thread and there's been ideas there and joy from the ideas. Autumn colours start to catch my eye and even though it is still warm and Summer continues, I like the idea of cosy warmth of knitwear for the months ahead.


Onneksi kädet osaavat tehdä silloin, kun on muuten osaamaton olo. Tekeminen vie sitten oivalluksiin, joista saa iloa.


Nyt juuri iloa on tuonut minulle uusi neulemalli, joka johti vielä keskeneräiseen kokeiluun. Huivissa näkyvä tapa neuloa, senhän voisi yhdistää alempana näkyvään jakkupukutyyliin.Kesken on vielä, mutta oikein lupaavalta näyttää. Palat näyttävät minusta jonkinlaiselta kudotulta kankaalta, joustavat ja laskeutuvat paremmin kuin vastaavanpaksuinen kangas. Saumat tuntuvat oikein tottelevaisilta muotoon neulotuilla paloilla (en oikein tykkää saumoista minitekstiileissä) ja reunathan ne vasta tottelevaisia ovatkin.On jännä, miten nyt jo alkavat syksyä lupailevat värit houkutella. Vaikka ei vielä itselle halua, niin nukeille kokeilee mielellään jo huiveja ja hattujakin.


Ja tämmöisen pinon haluan ehdottomasti johonkin vaatekaappiin, ehkä sellaisen täkkipinon viereen.


Huivin neulominen ja elokuvan katselu ovat hyvä yhdistelmä. Silläkin uhalla, että unohtaa, miten lähti mallia rakentamaan... Pienillä huiveilla on hyvä tutkailla, miten mitkäkin värit sopivat eri nukeille.


Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli ajatus, jonka säilöin jääkaapin oveen. Tämä on hyvä pitää mielessä niiden pateettisten hetkien varalta. 12 comments:

Giac said...

Hei Hanna,
Olen pahoillani olet tuntuu hieman alle sää. Toivottavasti se kulkee nopeasti. Sinun neuloa kappaleet ovat aivan uskomattoman kauniita. Hienoa työtä!
Iso hali,
Giac

Unknown said...

Toivon sinulle jaksamista ja hyvää mieltä <3 ! Kätesi tuottavat paljon kaunista ja se on oivaa terapiaa. Anna itsellesi aikaa olla tässä päivässä ja pidähän huolta itsestäsi <3 *Voimahalauksia*
-Karoliina-

Riitta said...

Vau mitä neuleita ja nukkeja! Tosi hienoja juttuja, jatka vaan.

Maria said...

Voi Hanna! Niin tuttu tunne ja Eino Leino sopii aina <3 Käsillä tekeminen on jotenkin niin aivoja rentouttavaa touhua että ne murheetkin häipyvät, ihana kuva se jossa pino neuleita kädessä!!

Tiina said...

Vaan kyllä on hienoja neuleita tullut 'terapiassa'!
Minä olen terapoinut itseäni parina päivänä mustikkametsässä. Auringonpaistetta ja mooonta litraa mustikoita. Käsillä tekemistä sekin, kun ihan yksitellen ne marjat kerään enkä tuo roskia kovin paljoa kotiin asti.
Eilen metsässä tuli niin mukava olo, että monta tuntia hymyilytti. :-)

Daydreamer said...

Your knitting is Very Very beautiful! I Love all the colors you use for the sweaters! I hope you feel better soon. Summer is going fast... a bit melancholy in the shorter days.... I feel it too!

niela said...

Love sweaters. Absolutely amazing!!

Merja said...

Ihania neuleita ja huiveja!

Anne said...

Hei Hannaseni, täältä lähtee Oikein Iso Voimahali! - Nyyyyyttt
Tunsitkos!
Neuleterapia on yhtä hyvää kuin puutarhaterapia ja nyt voimaannuttaa metsä - löytyy sieltä sitten jotain tahi ei.

Ja mitä upeita neulomuksia! Tuon jakkupuvun näen selvästi jomman kumman Korkin sisaruksen päällä että teepä koko Uppoamattoman Mollyn mukaan jos niitä tulee "ylimääräisiä".

Aino said...

Ihanasti terapoitu. <3 Hali täältäkin!

Unknown said...

Ihania nämä sinun neuleesi <3
Tekisi mieli päästä hypistelemään esim. jakkupuvun pintaa, näyttää karhealta, mutta onkin pehmeä :)
Ihania, herkullisia värejä <3 Haaveilee...

Sari Tammikari said...

Neuloosi on varmasti ihana tauti, etenkin kun sen seurauksena syntyy noin upeita taidonnäytteitä. Värit ovat todella herkullisia. On niin helppo käydä iloisena syksyä kohti.