Wednesday, August 17, 2016

Luontoon, mars! - Out foraging


Mitäs Edith tutkii noin tarkan näköisenä? (Hihii, niinhän tässä lukee, että Edith, kun se on nuken tekijän antama nimi, mutta neito vihdoin ilmoitti, että täällä hän onkin Cornelia! Olen iloinen, koska joskus nukkien nimet ja sitä kautta henkilöydet jäävät utuisiksi ja epävarmoiksi pitkiksi ajoiksi. Tervetuloa meille Cornelia!)

What is Edith looking at? (Edit. Ooops, so it says here, but guess what? She finally let me know that her name is Cornelia. Edith is the name her maker gave her, but now she has settled here and her personality has become clearer to me. It's a pleasure, because sometimes the dolls stay a bit vague and uncertain of who they are supposed to be for a much longer time. Welcome home Cornelia!)


No näitä luonnon antamia aarteita! Tänä vuonna meillä ei punchailla syksyn lehtiä oikeista isoista syksyn lehdistä, koskapa kasvit ovat järjestäneet minulle oikean mittakaavan lehtiä ihan leikkelemättäkin. Katsokaa nyt tuota pihlajan lehteä! Voiko olla todellistakaan? Mutta on se. Salaisuuteni on se, että seisoskelen aamuin illoin tovin kissan kanssa metsän reunassa. Kissa laiduntaa ja väijyy ja minä katselen kaikkea. Sieltä sitten osuu silmiin milloin mitäkin. Nyt kaikki sinne hakemaan pihoille kaunistusta, mars!

Just look at these! The tiniest real rowan tree leaf just melts my heart. This year I shall not be punching small leafs from real, big ones as the plants have provided me plentifully with the real miniatures. Go out! You'll find these too.


Eilenkin oli pari erityisen herkullista löytöä.

Yesterday I found beautiful yellow ones.


Muuten täällä kuuluu kirjatalojen rakentamista. Tässä pari kuvaa rakennustyömaalta, vähän niinkuin kiinnostusta herättämään. Kirjan nimi tulee olemaan Tee itse nukketalo, sen kustantaa Otavan käsityökirjaosasto Moreeni ja sen pitäisi ilmestyä lokakuussa. Pitäkääpä peukkuja, että näin myös kävisi! Vielä on aika punnertaminen minulla. Lauha tässä ihmettelee, että piti tulla ihan tilava viherhuone, mutta pah! Eihän tänne mahdu mitään.


Building for the book has kept me busy. Here are just a couple of teaser photos from the building site. I'm writing a book on building a doll's house and it should come out in October. There's still a lot to be done, so wish me luck! Here's Maggie making sure that the window is in the right height. Looks okay. She disapproves the wonky door though. :)


9 comments:

jirps said...

Oi, kiitos muistutuksesta! Kohta on kaikki tummaa ja märkää mössöä..

hannajaleijona said...

Apua, ei kai? En kestä. Miten sitä elääkin niin hyväuskoisesti tätä hetkeä, ettei muista, millaista on pahimmillaan marraskuussa. Ähkyn kähkyn. No, ehkä on parempi olla miettimättä mokomaa. Sammaleet sentään silloinkin vihertää. Paitsi jos onkin valkoista. Pitäisikö alkaa kerätä varastoja? :)

Ingi said...

Mahtava idea, pitääkin tästä lähteä pihalle löytöjä tekemään!

Anonymous said...

Syksy saapuu niin pian. Toivottavasti mulla ei mee ohi kirjan ilmestyminen, se tuntuu mielenkiintoiselta. Mukavaa alkusyksyä :)
- Jaana Rajalampi

Tiina said...

Ei hätää. Serkun vaimon sanoin: "Pitkä ja lämmin syksy tulee kun haarapääskyllä ihan pienet pojat pesässä."
Eli niin ainakin täällä keskisessä Suomessa.

Giac said...

Hei Hanna,
Ne lehdet olet löytänyt sopivat kooltaan ja on hämmästyttävä väri. Suuri find.
Olen innolla rakennuspaikalle edistymistä.
Iso hali
Giac

EilaH said...


Odottelen jo malttamattomana Hannan kirjaa. Nuo eurooppalaiset nukkikset on hienoja tietty, mutta joka paikassa on omat juttunsa. Tykkään Hannan tyylistä, siinä kun on sellaista luovuutta jota meikäläinen voi vain ihailla!

jirps said...

Voi taivas! Nyt mä vasta katsoin isommalta ruudulta tuota Lauhan ruudullista lattiaa vähän tarkemmin. Onpa veikeää idis tuo kukkakuvio!

Anne said...

Olet sinä uskomaton näiden löytöjen kanssa. Ihailen tuota sinun kykyä nähdä asoiden sisään, taa ja ympärille.
Ja että minä odotan jo tätä kirjaa!