Sunday, February 14, 2016

Ovenkahvapostaus - Door handles


Gunvor kyseli millaisia kahvoja teen oviin ja ajattelin laittaa samantien muutaman kuvan esille. Puolivalmisteistahan nämä nykyiset ovat. Tässä uusin, eli Fauniuksen ovi. Taivutettu korun osa ja rengasniitti, ovikellona helmihattu ja nupi.

Gunvor asked about the door handles and I thought I'd show a couple. Here's what I did for the Faunius door. A twisted jewellery part and an eyelet as a handle.


Pirtin pikkuinen nuppi on lukkohelan toinen puoli.

The tiny knob at Pirtti door is a part of a small clasp.


Rantamajan ovessa on taivutettua metallia.

Bended metal sheet on beach house door.


Taivutettua metallia ja rengasniitti tässäkin tulevassa yläkerran ovessa.

Bended metal and an eyelet here also. This will be upstairs door.


Pirtin parvekkeen parioviin laitan tämmöisen nuppiviritelmän korunosista ja rautalangasta. Itse olen lisäksi katsonut sillä silmällä pitkulaista pisarahelmeä ja muitakin pitkulaisia helmiä. Voisivat toimia rautalangan tai korupiikin kanssa. Olen myös ajatellut vääntää kahvan metallilangasta. Kansanomaisen saisi oksankäkkänästä. Veistotaitoinen saisi puusta vaikka minkälaisen vetimen tai työntimen aikaiseksi. Toivottavasti näistä saa inspiraatiota kahvaurakkaan. :)

This will be a knob for the balcony doors, jewellery parts and wire.

7 comments:

Sirkka Ulkuniemi said...

Kylläpä kahva ja ovikello tekivät puolivalmiista ovesta kivan näköisen. Kiva, että olet esitellyt muutkin tekovaihtoehdot.

Nina said...

Your doors are very beautiful!

I especially like the green door with the twisted jewellery part.

Kunne said...

Hei, kiitokset sinulle. Joillakuilla on mahdottomasti mielikuvitusta! Niin, tosiaan jos tekisikin tuollaisia vetimiä korunosista ainakin johonkin oveen. Ja yksinkertaisesti vain vääntäisi rautalankaa. Kiitokset esimerkeistä vielä kerran.

PILAR6373 said...

El aspecto de las manijas es excelente,me gustan mucho!!
Besos.

Kristiina/Käsin tehty Ihan Itse said...

Oivallisia ideoita, joita voisi itsekin kokeilla, eikä aina tyytyä tehdasvalmisteiin. Itse tehtynä saa kyllä paljon persoonallisempaa. Ihailen teitä kaikkia kekseliäitä rakentajia, joilla ei tunnu olevan luovuudelle mitään rajaa. Tuo ovikello on liikuttavan ihana!

Millimari said...

Kauniita ovia, sanoo hän, joka pähkäilee rintamamiestalon ikkunaprojektin jälkeen ovien kanssa.

jirps said...

Tulipa hyvään saumaan tämä postaus. Täällä on paljon ovia ilman kahvoja...