Monday, July 11, 2011

Kakkuvatimallailua ja kuivunut sammakko


Ajattelin liimata muutamasta lautasesta monikerroksisen kakkuvadin käyttäen ehkä vähän hienompia laseja tai vaikka kynttilänjalkoja tai sitten ihan metallihärpäkettä ja -lankaa. Nämä näyttävät vähän kummallisilta, kun lasit ovat niin kolhoja lautasiin verrattuna.

I'm thinking of glueing a multi-tier cake stand from plates and maybe some better glasses or candle sticks or just metal bits and pieces. These look a bit funny with such delicate plates and clumsy glasses. We'll see how this idea will evolve.


Vietimme muutamia upeita päiviä Aavan isän suvun mökillä ja siellä oli tämmöisiä pikkuruisia kauniita sammakoita, aivan hurmaavia. Löysin maasta pienen vainajan, jonka pesin ja asettelin nätisti kuivumaan paperille. Sattui olemaan varsin kuuma päivä ja tuloksena oli pieni musta käppyrä. Jos löytää pieniä vainajia, niitä voisi pistää purkkiin ja ympäröidä jonkinsorttisella keinohartsilla (resin). Vähän samaan tapaan, kun joskus näkee matkamuistokoruja tai avaimenperiä, joissa on kukka tai hyönteinen sisällä. Voisi tulla kiinnostavia "näytteitä" vaikkapa jonkin sortin laboratorion hyllylle tai biologian luokkaan tai vintille tai mihin nyt vaan voi kuvitella kuolleita säilöttävän.

We spent some days at Aava's father's family cottage. There were lots of really small pretty frogs. I found a dead one, washed him and put him in a nice position on paper to dry. It was a hot day and he ended up all black and a bit sad. One could probably make a specimen bottle by putting a tiny carcass in a small glassjar and pouring some resin in. I've seen souveniers with flowers or insects in.


Tämä on kaikesta huolimatta minusta tosi hieno. Eiköhän tällekin paikka löydy. Kuva ei kylläkään ole hieno.

Despite everything I find this quite beautiful. Think I'll find a place for this somewhere. The photo is just awful, but you'll get the idea.

5 comments:

Nasu said...

Mainio idea tehdä näytteitä labraan. Munkin mielestä kuivunut sammakko on hieno. Meidän pihalla asuu tuollainen samanlainen sammakko, mut se on paljon isompi. Ei uskalla leikata ruohoa, ettei sammakkoparka joudu teriin :(

Merja said...

Kuulostaa hyvältä idealta, vaikken itse taida edes yrittää toteuttaa. Meidän pihalla asusteli viime kesänä semmoinen nyrkin kokoinen ruma otus, saa nähdä ilmestyykö tänä kesänä. Tuosta kakkuvadista tulee kanssa hieno.

Maina said...

Suloinen saku! Kukkalinkki http://mainanmummula.blogspot.com/2010/06/hyvaa-juhannusta.html
Muistin paikan aivan väärin!!!!

Piikko said...

Meilläkin on maalla nyt paljon sisiliskoja ja sammakoita. Luulin, että meidän sammakot ovat pieniä, mutta sinun sammakkosi on kyllä supermini!

Eliana said...

Beautiful blog, beautiful pictures and beautiful miniatures. I loved it! I have become your follower.
Hugs