Sunday, December 19, 2010

Neljäs adventtisunnuntai

Tänään on ollut toimelias päivä. I've been active today.


Tiinan kalenterista löytyi kattovalaisin Fauniukseen. Aivan kuin tilattuna, juuri tuohon tilaan sopiva, miten voi loksahtaakin noin kohdilleen. Kuva ei tee oikeutta tälle, on aivan ihana. Kiitos!

Tiina has made a perfect light for Faunius living room. I adore it. Thank you so much!


Karkottelin pölypunkkeja ja tekemäni tilkkuiset sängynpeitot näyttivät musta iloisilta parvekkeen reunalla.

I took the bedcovers out to kill all the house dust mites. I think my patchworks looked cheerful on the balcony rail.


Täällä on ollut pari päivää käynnissä karkkitehdas. Tänä vuonna tulee tosi montaa laatua. Tässä tryffeleitä, joulumausteilla, chilillä, karpaloilla ja vadelmilla. Valkosuklaiset teen ehkä vielä, mutta laittaako sitruunaa vaiko jotain muuta mausteeksi? Kolaa tein salmiakki-lakritsaa, pähkinää ja muscovadosokerilla tehtyjä sekä pähkinöillä että hillotulla inkiväärillä. Se on muuten aika ärtsyä tavaraa. Sitten vielä semmoiset marsipaani-suklaa-mössöllä peitetyt cocktail-kirsikkajutskat, joihin tuli vielä cashew-pähkinät päälle. Karkkeja teen sekä meille että lahjaksi, kun olen vähän huono tuota tavaraa ostamaan, muille kuin tyttärelle...

I've had a sweet factory going on for a couple of days. Truffles: chili, gingerbread, raspberry and cranberry and I'll probably make some of white chokolate too, maybe with lemon. I made licorice, nut and muscovado candy too. I used half of the latter with nuts and half with sugared ginger. That stuff is fierce! Then I made marzipan-chocolate-cocktail cherry thingies with cashews on top. I give these as presents because I'm not so good in buying stuff to people... well apart from my daughter.


Otin kuusen sisään ja laitoimme siihen kynttilät ja ensimmäiset koristeet. Varsinaisesti koristamme sen tiistaina, mutta kyllä se on nytkin ihana. Ja se tuoksu! Kyllä minä taidan tykätä joulusta aika lailla.

I took the tree in and we put the candles and the first couple of ornaments. We'll decorate it on Tuesday, but I love it already. And the scent it gives is amazing. I guess I'm sort of fond of Christmas.

6 comments:

Joyce said...

Your tree is gorgeous already! The candy and sweets look very tempting :)
My favorite picture is the beautiful blankets on the balcony. Did you make all of these? They are fantastic!

Nasu said...

Ihana kuusi. Meillekin tuotiin kuusi eilen ja tänään jo koristeltiin. Lapsikin sanoo, että mennään äiti sohvalla istumaan ja ihaillaan kuusta. Mäkin niin rakastan joulua - tai oikeastaan kaikista eniten tätä joulun tekemistä.

Caisa said...

Aamun Hesarissa kehotettiin katsomaan kuusta, se vähentää stressiä. Toimii:) Viisas lapsi sinulla Nasu!
Ennenkin olen ihaillut, mutta on nuo sun peittosi vaan niin kauniita!

Daydreamer said...

Your tree is beautiful with the candles on it! And the scent....I can almost smell it... wait, that must be MY trees I smell! LOL. Your quilts are Gorgeous... your house must be very beautiful with beds covered like that! You are baking the best kind of Christmas gifts!
The mini chandelier is beautiful too!

anneve said...

Voi,miten kaunis kuusi jo noinkin. Ihania namusia! Mistä sinä ohjeet noihin kaikkiin yhdistelmiin olet taikonut? Kuulostaa vähintäänkin herrrkullisilta ja kopsattavilta.

Taru said...

Moi, hienoa. Minua nyt kyllä vähän hävettää tämä epäjoulumaisuuteni. On sisäinen täti ruskea niin kovin kadoksissa. Jos se kuusi sitten auttaisi. Meillä otetaan kuusi sisään vasta aattona ja voi tulla kiire leipasta :)