Tuesday, April 13, 2010

Helmet - Pearls


Teehuoneen rouva sai helmet ja on niistä kovin mielissään. Tein korun ohueen metallilankaan ja taivuttelin päihin lenkin ja koukun, mutta kiinnitys oli aika vaivalloista. Taitaa olla melko pysyvä ratkaisu tämä koru rouvan kaulalla. Nukke on Taru Astikaisen käsistä, kulkenut kuulemma markkinoilla miltei vaivaksi asti ennen kuin päätyi minulle ja sai vähän villimmän kampauksen. Tämä on minusta aivan mielettömän hurmaava rouva.

The lady of the Tea House got pearls and she is very pleased with them. I made the necklace with a thin metal wire and twisted the ends into a loop and a hook, but attaching was a bit tricky. I think the lady will have these rather permanently. The doll is by Taru Astikainen. She had her for ages with her from fair to fair and no-one wanted her. I changed her hair from very natural look into this over the top red and I think she is the most charming little lady I've seen.

Noilla lasihelmillä on jännä historia. 1800-luvulta tuonne 30-luvulle Euroopassa valmistettiin pikkuriikkisiä helmiä lähinnä erilaisia helmikirjailuja varten. Olivat kovasti muodissa tuolloin. Helmiä vietiin paljon Yhdysvaltoihin ja siellä niitä käytettiin myös alkuperäiskansojen upeisiin käsitöihin. Nykyisin valmistetaan käsittääkseni pienimmillään 15/0 kokoisia helmiä (pienempiä sylinterimallisia saatetaan tosin jossain tehdä), mutta näitä vanhoja pyöreähköjä löytyy kokoon 24/0 asti. Minä löysin nettikaupan (muitakin myyjiiä näille helmille toki on), josta saa 18/0 kokoa upealla värivalikoimalla ja joitakin värejä jopa 22/0 kokoa. Todella ystävällinen palvelu myös. Nämä ovat täydellisiä nukkekotiaskarteluun, kuten korunvalmistukseen, iltapuvun kirjontaan, iltalaukun tekemiseen tai mini-mini-napeiksi. Suunnilleen noiden 18/0 kokoisia tsekkiläisiä lasihelmiä saa myös Villihelmestä mikrohelmien nimellä.

The glassbeads have an interesting history. You can read about it at Barking Rock Farm, where I found the beads in sizes up to 22/0. There are other great sellers of these too, I'm sure, but here I found an amazing selection and very friendly and helpful service. These beads are perfect for miniatures, making jewellery or embroidery or as very very tiny buttons of maybe doll's doll's clothes.

5 comments:

Lotte said...

Teehuoneen ruova on tosiaan hurmaava punaisine hiuksineen! lempeän oloinen täti. Ja niin kauniit helmet!

Jo Raines said...

She looks like she likes her pearls very much! And her hair is wonderful!

Jody

Merja said...

Hienot helmet on tämä kultturellin näköinen rouva saanut.

Heli said...

Ihanat helmet! Katsoinkin (ennen kuin luin tekstiä), että on tosi pieniä helmiä. Kyllä on taas ollu näpertäminen ja että näkee pujottaa sen helmen siihen lankaan...:).

Olivia Orso said...

Tämä sinun blogisi lukeminen on vaarallista! Tilasin MostlyArtilta nimittäin eilen ensimmäisen maljakon. Olisin varmaan tilannut kaksi, mutta se toinen suosikkini oli jo mennyt... :-\